Актрисата Кристен Стюарт е най-известна с ролята си на Бела Суон в поредицата „Здрач“, но талантът ѝ не се ограничава (нито пък напълно проличава) само там. Всъщност някои критици предричат „Оскар“ в бъдещето на Стюарт, вероятно за филма „Спенсър“, в който тя играе ролята на принцеса Даяна. Самата тя обаче счита, че има само около 5 наистина хубави филма, в които е участвала.

Снимка: Getty Images

„Участвала съм в около 5 хубави филма от 45 или 50 филма общо“, каза тя в интервю за „Sunday Times“.

Тя не посочи кои са тези пет филма, с които истински се гордее, но сподели кои са двата най-сполучливи от тях – „Облаците на Силс Мария“ от 2014 г. и „Personal Shopper“ от 2016 г. И двата филма са трилъри, режисирани от Оливие Асаяс.

Снимка: Getty Images

Сред най-успешните в комерсиално отношение и най-високо оценени от критиците филми на Стюарт са „Паник стая“ и „В дивото“. Първата ѝ роля е в комедията „Семейство Флинтстоун: Да живее Рок Вегас“, в който е 10-годишна.

Със сигурност сред най-добрите ѝ роли не е тази в „Здрач“, която я направи световноизвестна и любимка на тийнейджърките. Ролята на момиче, влюбено във вампир, ѝ донесе антинаградата „Златна малинка“ и неодобрението на критиците.

Снимка: Getty Images

31-годишната Кристен Стюарт призна, че в миналото е правила грешки при избора на филм, но в последните години е развила нюх за това, което ще е добро и ще си заслужава.