Феновете на Джони Деп имат повод да се радват, защото съдът в Ню Йорк изпълни една от молбите му и нареди на бившата му съпруга Амбър Хърд да предостави доказателства, че е дарила сумата, която е получила от извънсъдебното им споразумение.

През 2016 г. Хърд обвини Джони Деп, че я е подлагал на домашно насилие по време на брака им. Звездата от „Карибски пирати“ отрече обвиненията, но се споразумя с Хърд да ѝ плати 7 млн. долара, за да не се стига до съд. От своя страна актрисата обеща, че ще дари цялата сума за благотворителност.

Снимка: Getty Images

Неотдавна адвокатите на Джони Деп представиха пред съда доказателства, че Хърд е дарила съвсем малка част от парите. Според защитниците на актьора това е доказателство, че през цялото време целта на Амбър Хърд е да получи пари от Джони Деп и затова е отправила обвиненията, които правният екип на Деп определя като „лъжа“.

Сега актрисата ще трябва да разкрие каква част от парите е дарила и по всичко изглежда, че това далеч не са 7 милиона. Въпреки това адвокатите ѝ не смятат, че забавянето на дарението доказва каквото и да било, тъй като Хърд е поела ангажимент да направи даренията си в период от 10 години.

Джони Деп се нуждаеше от тази победа, колкото и да е малка

Тази победа е лъч надежда за почитателите на Деп, който тепърва ще се изправи срещу съпругата си в съда в САЩ, за да се опита да докаже, че тя е фалшифицирала доказателствата за нараняванията си и той никога не я е удрял.

Миналата година актьорът опита да осъди британски таблоид, заради определението „бияч на съпруги“, използвано от вестника. Съдията в Лондон обаче не прие аргументите на Деп.

Снимка: Getty Images

Макар решението на съда на Острова да не е осъдителна присъда за Деп, а само да признава правото на вестника да използва този израз на базата на информацията, с която журналистите са разполагали тогава, изходът от делото се оказа сериозен удар срещу актьора.

Дни след решението на съда, „Уорнър Брадърс“ прекратиха договора си с Деп и го отстраниха от високобюджетния проект „Фантастични животни“, в който той играеше една от главните роли. В следващите филми от поредицата ролята на Геларт Гринделвалд ще се изпълнява от Мадс Микелсен.