Били Айлиш отговори остро в социалните мрежи на критиките, които получава в изобилие напоследък от своите почитатели за променените си стил и по-женствена визия с посланието "Оставете жените на мира!".

Работата е там, че в началото на кариерата си Били предпочиташе да носи прекалено широки дрехи, като умишлено прикриваше фигурата си, защото не искаше тялото й да бъде сексуализирано. С течение на времето обаче певицата започна да експериментира със стила и все по-често залагаше на по-женствена визия, която не се хареса на много нейни почитатели.

Снимка: Getty Images

"През първите пет години от кариерата ми вие, идиоти, винаги ме критикувахте, че се обличам като повлекана. Постоянно ми казваха, че ще изглеждам по-секси, ако се държа като жена. А сега, когато най-накрая се чувствам сравнително комфортно, носейки нещо женствено, всички вие ме наричате продажна и ми казвате, че съм се променила, че вече не съм същата", пише Айлиш в социалните медии и моли хейтърите да "оставят жените на мира".

Снимка: Getty Images

"Любопитен факт! Жените могат да имат много лица. Вярвате или не, жените могат да се интересуват от различни неща!", заяви певицата, добавяйки, че "женственост" не винаги означава "слабост" и че не е изненадващо, че човек може да иска да изрази себе си по различен начин в различни моменти.

Снимка: Getty Images

Били Айлиш наскоро изненада феновете си, като се появи на Met Gala в прозрачна корсетна рокля на Simone Rocha. Визията беше допълнена с дълги ръкавици и чорапи от същата материя и обувки на висока платформа Pifer, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Били Айлиш в следващото видео: