Броят на списание “Vogue” във Великобритания през месец юни ще излезе с Били Айлиш на корицата – такава, каквато не сме я виждали досега. Изпълнителката се е снимала с корсет и жартиери.

Певицата застава зад едно просто, но по някаква причина постоянно забравяно послание – това как ще се обличаш си е само твоя работа и никой няма право да те критикува или да те съди.

„Ако искаш да носиш рокля, която според другите те прави да изглеждаш дебела, носи я“, каза тя. „Ако се чувстваш, че изглеждаш добре, значи изглеждаш добре.“

Изпълнителката на хита „bad guy“ разказа, че като по-млада е страдала от депресия, заради начина, по който е възприемала тялото си. Именно заради това е започзнала да носи торбести дрехи, които да прикриват формата ѝ.

Модните предпочитания на Били Айлиш я превърнаха в символ на „позитивното“ приемане на тялото. Някои хора започнаха да я сочат като противовес на повечето поп изпълнителки, които се обличат провокативно и наблягат на формите на тялото си. Но самата Били никога не е целяла да внуши нещо такова.

„Изведнъж се оказа, че си лицемер, ако показваш повече кожа“, каза тя. „Веднага те обявяват за лесна, за уличница и за курва. Ако съм такава, значи се гордея да съм такава. Нека го обърнем в наша полза и да черпим сили от това. Това дали показваш кожата си или не, не бива да е причина някой да те уважава по-малко.“

По тази причина певицата е избрала да се покаже на корицата на списанието с корсет и жартиери, Решение, което най-вероятно ще ѝ докара още критики, но тя не се притеснява.

„Това, че ви възбуждам, не ме прави по-малко модел за подражание“, каза тя.

През последните години Били Айлиш стана изключително популярна. Изпълнителката спечели 7 награди „Грами“ и беше избрана да изпее песента за предстоящия 25-и филм за Джеймс Бонд – чест, за която много музиканти мечтаят.