Не само, че Били Айлиш отдавна е сред най-популярните автори на песни, но 19-годишната музикална сензация може да се похвали и като един от съвременните изпълнители с най-богат речник.

Според резултатите от скорошно проучване на експерти от WordTips авторката на хита "Bad Guy" демонстрира най-богат речник по отношение на песните, които създава - в сравнение с всеки друг съвременен изпълнител. В песните си Айлиш използва средно 169 уникални думи на 1000.

На обратната страна на медала са изпълнители като Трей Сонгз и Карли Рей Джепсен, които имат съответно 66 и 69 уникални думи на 1000.

Снимка: WordTips

В сравнение с музикалните легенди в класацията, разнообразието от думи в творчеството на Айлиш я поставя пред величия като Ханк Уилямс и Бони Райт, но Били не успява да задмине поетичния гений на Джим Морисън от The Doors, Бьорк, Джони Мичъл и Пати Смит - именно последната оглавява класацията на музикалните изпълнители с най-богат речник в творчеството си.

Сред съвременни звезди с богат речник челни позиции намират още Хари Стайлс (екс-One Direction) с 159 уникални думи от 1000, както и Лизо, която е на трето място със 153 уникални думи от 1000.

Снимка: WordTips

Лорд и Джанел Монае постигат резултат от 149 уникални думи на 1000, докато фронтменът на Tame Impala Кевин Паркър записва 133, Doja Cat има 119, а Холзи - 113. Дуа Липа, Ед Шийрън и Калид имат по 111.

Снимка: WordTips

Що се отнася до звездите в дъното на класацията на WordTips, Джъстин Тимбърлейк записва едва 76, Ариана Гранде използва само 79 уникални думи от 1000, а Джъстин Бийбър по 80 - колкото и Майкъл Джексън. Изненадващо или не, Тейлър Суифт регистрира средно 86 уникални думи от 1000, но въпреки това изпреварва Пол Маккартни, който има 83 уникални думи от 1000.

Вижте как изглежда цялото подреждане по-долу.

Снимка: WordTips