Дженифър Лопес и Бен Афлек най-накрая разкриха защо се разделиха неочаквано през 2003 г. в новия документален филм на Джей Ло „The Greatest Love Story Never Told“ („Нaй-великата любовна история, която никога не е разказвана“), който беше пуснат на 27 февруари. В него певицата и актриса е по-откровена и емоционална от всякога, споделяйки за любовта си с Бен и за тормоза, на който е била подлагана от бивши свои партньори.

54-годишната певица и 51-годишният актьор започнаха връзката си през 2002-а и дори се сгодиха в същата година. Но след това неочаквано отложиха сватбата си през септември 2003 г. и официално се разделиха през януари 2004 г.

Снимка: Getty Images

Двойката, която феновете наричат накратко Бенифър, поднови отношенията си и двамата официално обявиха, че са се събрали отново на 52-ия рожден ден на латино дивата през 2021 г. През лятото на 2022 година те си казаха дългочаканото от тях „да“.

Дълго след раздялата на Джей Ло и Бен Афлек през 2003 г. феновете им се питаха какъв е бил крайъгълният камък в отношенията им, довел до разтрогване на годежа. Ето и отговорът, който дава 54-годишната актриса и певица в новия си документален филм:

"С Бен се разделихме три дни преди сватбата ни. Бяхме планирали голяма сватба - 14 шафери и шаферки - и три дни преди това просто се разпаднахме под натиска."

Актьорът от „Пърл Харбър“ се съгласява със съпругата си във филма, допълвайки, че причината за раздялата им е "огромното количество внимание " около личния им живот. Двамата казват още, че решението им да отменят първата си сватба ги е довело до лични пътувания за себепознание.

Дженифър прави и едно голямо признание, че именно Бен е любовта на живота ѝ, както и най-добрият ѝ приятел:

"През всичките тези години ми беше много трудно, защото не само се чувствах като че ли съм загубила любовта на живота си, но и като че ли съм загубила най-добрия приятел, който някога съм имала. Не можех да говоря толкова много години и това беше най-трудното."

Тогава латината била "ядосана" на Бен, но подчертава, че и двамата са израснали като личности, благодарение на начина, по който са приключили нещата.

След като Афлек и Лопес се събират отново, едно от условията на Бен било връзката им да стои далеч от социалните мрежи, но бързо осъзнава, че с техните професии и известност това няма как да се случи.

"Когато се събрахме отново, казах: "Слушай, едно от нещата, които не искам, е връзка в социалните мрежи", казва още Афлек в документалния филм.

"После някак си осъзнах, че не е честно да го искам. Това е нещо като да се омъжиш за капитан на лодка и да кажеш: "Е, аз не обичам водата".

Звездата от "Арго" осъзнава, че и двамата с Лопес трябва "да се научат да правят компромиси".

В новия си документален филм Лопес откровено разказва и за насилието, с което се е сблъсквала в предишните си връзки.