Актрисата Джейда Пинкет Смит сподели непоказван досега артефакт от миналото си, който със сигурност ще развълнува много хора. В Инстаграм тя публикува видео, в което чете непубликуван текст на рапъра Тупак Шакур, който на днес трябваше да навърши 50 години.

Снимка: Getty Images

Пак ми е писал много писма и много поеми“, обяснява тя във видеото. „И не мисля, че тази някога е била публикувана.

Текстът, който Джейда прочете, е писан собственоръчно от рапъра и е подписан с „Любов“. Любопитно е, че навсякъде думата „to” (за да) е написана с чулото 2 (на английски се произнася по същия начин), а на едно място вместо „аз“ е нарисувано око (отново заради съвпадение в английското произношение).

Според 49-годишната Джейда Пинкет Смит текстът е писан по времето, когато Тупак е в затвора по обвинения в сексуално посегателство. Той прекарва зад решетките 8 месеца през 1995 г., преди да бъде пуснат под гаранция.

Тупак Шакур е един от най-влиятелните музиканти на всички времена. Той умира на 13 септември 1996 г., само на 25-годишна възраст, след като е прострелян многократно, докато е в колата си. Убийците никога не са разкрити.

През 2017 г. актрисата Джейда Пинкет Смит потвърди слуховете, че е имала близки отношения с Тупак, но те не са били в романтичния смисъл, който много хора си представят. Тогава тя разкри, че двамата са имали еднакви проблеми в младежките си години и са се запознали докато тя е била наркодилър.

Отношенията ни бяха свързани с оцеляването, така се започна“, разкри тя за токшоуто „Ентъртейнмънт тунайт“. „Знам, че много хора искат да ни свързват в романтично отношение, но това е така, защото нямат пълната история.

Джейда планира да даде пълната история на своите почитатели и тези на Тупак, но това ще стане в биографичната книга, която смята да напише. Дотогава може да разчитаме само на парченца информация за любопитното ѝ минало, преди да срещне актьора Уил Смит.

Загубих много хора. Толкова много от най-близките ми приятели вече ги няма. Не успяха да стигнат до 30 години. Не успяха да минат и 25“, сподели Джейда. „Много хора се интересуват от отношенията ми с Тупак и вече са разбрали – това беше огромна загуба в живота ми.

Интервюто от 2017 г., не е първият случай, в който Джейда Пинкет Смит е демонстрирала уважението си към покойния рапър. През 2006 г., 10 години след убийството му, тя дари 1 млн. долара на училището, в което двамата са учили, за да бъде наречена новата театрална зала на негово име.

През 2010 г. списание „Ролинг Стоунс“ посочи Тупак като 86-ия най-влиятелен музикант на всички времена, а рапърът Фифти Сент заяви, че „всеки рапър, израсъл през 90-те, дължи нещо на Тупак“.