Мадона и Тупак са две от най-значимите имена в музиката. Сега феновете им ще имат възможност да купят част от историята, свързана с тях. На 17 юли ще се проведе търг, на който ще бъде продадено известното писмо, с което рапърът е приключил връзката си с Мадона.

Връзката между двамата беше пазена в тайна в продължение на 20 години. Чак през 2015 певицата призна, че е излизала с 13 години по-младият Тупак. Връзката им е започнала някъде около 1993 г. и е продължила до 1995, когато рапърът, осъден за изнасилване, ѝ е изпратил писмо от затвора, в което слага край.

В писмото Тупак обяснява, че не може да излиза повече с нея, защото би било пагубно за имиджа му да го видят с по-възрастна бяла жена.

Ако теб те видят с черен мъж, това няма да застраши кариерата ти, дори напротив – ще те направи да изглеждаш по-широко скроена и вълнуваща. Но при мен, заради образа, който съм си изградил, ще разочаровам половината хора, които ме направиха това, което съм.

Тупак Шакур в писмо до Мадона

Той пише още:

Отново ти предлагам приятелството си, но този път по-силно отпреди. Ако желаеш, ще поговорим повече в бъдеще, но някои неща не могат да чакат. Длъжен съм да ти ги кажа… в случай, че нещо се случи с мен.“

Тупак Шакур в писмо до Мадона

Само година по-късно рапърът е прострелян и след шест дни умира в болницата.

Мадона заведе дело, за да спре продажбата на писмото, но загуби. Началната му цена е 100 000 долара, но се очаква да стигне до 300 000.