Руската военна инвазия в Украйна е едно от най-мракобесните събития на световната сцена през последното десетилетие, тъй като Владимир Путин постави цяла Европа пред страха от война. Докато ужасите на войната продължават да измъчват Украйна и стотиците хиляди хора, които страдат в границите ѝ и бягат, за да се превърнат в бежанци, родената в Украйна Мила Кунис и съпругът ѝ Аштън Къчър не стоят безучастни. Според Movie Web започнатата от звездната двойка кампания за набиране на средства вече е достигнала колосалната сума от 37 млн. долара. За усилията си Мила Кунис попадна сред "Личностите на годината" на списание "Пийпъл" за 2022 г.

Преди няколко месеца семейството обеща да дари до 3 млн. долара за родината си, но вече са събрали дванадесет пъти повече. Целта на начинанието е да се осигурят краткосрочни жилища за всички бежанци, които бягат от страната, за да избегнат войната. Мила Кунис и Аштън Къчър споделиха, че след като са видели какво се случва, не са имали време за губене и са стартирали GoFundMe.

Снимка: Getty Images

Двойката се запознава на снимачната площадка на телевизионното предаване That 70s Show, което поставя началото на кариерата на Мила Кунис и съживява тази на Аштън Къчър. Оттогава и двамата се радват на успех в Холивуд, но също така прекарват много време в преследване на филантропски цели и използване на влиянието си, за да помагат на колкото се може повече хора около себе си.

Те преследват обаче и различни цели. Мила Кунис влага време, пари и усилия във фондация "Изглеждай добре... чувствай се по-добре", която обещава да помага на жени, страдащи от последиците от рак. Мила Кунис, с подкрепата на Аштън Къчър, се стреми да помогне на жените да се справят с физическото въздействие от рака, като им помага да възвърнат естествения си вид.

Аштън Къчър също се е отдалечил от актьорската професия, за да съсредоточи усилията си в помощ на другите. През 2006 г. актьорът обеща да дари по 1 долар за всеки приятел в MySpace, който спечели за организацията Habitat for Humanity и прекара една седмица в строеж на къщи за тях в Централна Америка. След това създаде фондация DNA, която се надява да премахне трафика на деца в световен мащаб, като същевременно работи за реабилитацията на пострадалите от него.

Снимка: Getty Images