Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл окончателно спечели продължителната съдебна битка за поверителност с издателя на "Мейл он Съндей", пише Си Ен Ен.

Съдът във Великобритания отхвърли в четвъртък жалбата, подадена от Associated Newspapers Limited (ANL) срещу предишно съдебно решение, според което е билo нарушено личното пространство и поверителност на Меган Маркъл по отношение на писмото, което е изпратила до баща си Томас Маркъл през август 2018 г.

Херцогинята на Съсекс заведе дело срещу ANL, след като "Мейл он Съндей" възпроизведе отделни пасажи от кореспондецията между двамата.

По-рано от компанията-издател ANL и "Мейл он Съндей" заявиха, че твърдо застават зад решението си да публикуват откъси от ръкописното писмо и ще защитават енергично случая в съда.

В резюмето на решението на съда се казва, че херцогинята "е имала напълно разумни очаквания за поверителност в съдържанието на писмото".

"Съдържанието на писмото е от персонално и частен естество, а не е от законов обществен интерес", казва съдът.

"Статиите в "Мейл он Съндей" са попречили на разумното очакване на херцогинята за поверителност", допълва съдът.

В изявление в четвъртък Меган Маркъл отпразнува победата по съдебния казус и подчерта надеждите си, че това ще помогне за промяна на вестникарската индустрия във Великобритания.

Компанията ANL също така е издател на най-големия таблоид на Острова - "Дейли Мейл".

"Това е победа не само за мен, но и за всеки, който някога се е чувствал изплашен да отстоява това, което е правилно", се казва в изявлението на Маркъл.

"Тази победа е прецедент, но най-важното е, че сега заедно сме достатъчно смели, за да прекроим една таблоидна индустрия, която е предпоставка хората да бъдат жестоки и да печелят от лъжите и болката, които създават", се казва още в изявлението на Меган.