Представител на принц Чарлз отхвърли като пълна "измислица" твърдението, че принцът на Уелс е повдигнал въпроса за тена на децата на принц Хари и Меган Маркъл, пише "Венити Феър".

Според изданието Page Six, което е получило предварително копие на новата книга на Кристофър Андерсън "Братя и съпруги: Личният живот на Уилям, Кейт, Хари и Меган" (Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan), "добре осведомен източник" твърди, че принцът на Уелс е попитал за цвета на кожата на бъдещите му внуци.

Според твърдението в книгата принц Чарлз е разговарял с херцогинята на Корнуол Камила през 2017 г. - на сутринта, когато Хари и Меган са обявили годежа си, като е попитал съпругата си: "Чудя се как ли ще изглеждат децата?"

Източникът допълва, че Камила била "донякъде изненадана" от въпроса му и отговорила: "Ами, невероятно прекрасни, сигурна съм".

След това Чарлз понижил гласа си и попитал отново: "Искам да кажа, какъв според теб може да бъде тена на децата им?"

Говорител на Кларънс Хаус обаче заяви пред изданието: "Това е измислица и не си струва повече да се коментира".

В понеделник авторът на книгата гостува в сутрешното предаване Today по NBC, настоявайки, че неговите "източници са солидни" и "има множество източници зад всички твърдения".

Андерсън също така засегна опроверганата история за принц Чарлз, допълвайки: "Това, което казвам, е, че сутринта, когато е бил обявен годежът на Хари и Меган, по един много деликатен начин принц е Чарлз започнал да размишлява как биха изглеждали бъдещите му внуци."

"Имам предвид – това са една красива американска жена от смесена раса и най-известния червенокос мъж в света. А аз съм дядо на внуците им. Разбира се, че всички правим това... Но то беше превърнато в нещо много токсично - от влиятелни хора, които управляват организацията на двореца", допълва авторът.