Пролетта за Сантра започна дори по-рано от официалното обявяване на този сезон, защото на 1 март дъщеричката й стана на една година. И само две седмици по-късно арендби и хих-хоп изпълнителката за първи път в музикален план направи жив концерт с банда в столичен клуб. Към майчинството и музиката, Сантра добавя още един любим ангажимент, свързан с нейния козметичен бранд, който предлага само натурални продукти. Но запомнящата се певица не се оплаква от нищо, защото има своя философия, която следва, за да посреща и добро, и лошо с вдигната глава.

Сантра, какво е усещането ти, когато е пролет?

Пролетта е най-любимият сезон за мен. Това е сезонът, когато се чувствам най-комфортно, най-обнадеждена и изпълнена с енергия, и с позитивна нагласа към живота. Обичам пролетта и независимо дали в работен или в личен план тя е прекрасна!

Снимка: facebook/santra

Правиш ли нещо специално, за да освежиш къщата си?

Тенденциозно не мога да кажа, че имам някакъв ритуал, който спазвам. Но, може би е добра идея да си намисля такъв. Разбира се, сезонната смяна на дрехи е винаги налице и със сигурност се случва някакво прочистване в дома...

Случва ли се нещо ново в професионално отношение при теб или за момента си само майка, която се грижи за детето си?

Съвсем скоро - на 16 март направих първия си абсолютно самостоятелен лайв концерт с банда (Денис Попстоев – синтезатори, Радо Казасов – барабани, Евден Димитров - бас), който беше в „Бар Петък”. Беше много хубаво, много зареждащо, имаше много хубава енергия и хората приеха страхотно това, което бяхме подготвили. Предстоят още концерти и ще започна да наблягам и на този вид изяви занапред. В момента правя и нова песен, която се надявам да излезе в най-скоро време. Всъщност работя малко в музикален аспект, но много целенасочено, фокосирано и с висока успеваемост (усмихва се).

А майчинството лесна или трудна задача се оказа за теб?

Ако кажа, че е лесна задача, всички майки ще ми се изсмеят и няма смисъл да разсмивам по този начин хората. Трудно е в много аспекти – това, че напълно се лишаваш от свободното си време, а и до голяма степен ти си до детето си, за да му служиш. Но на мен ми идва отръки да съм майка и не ми е много трудно, особено когато има баланс и намирам време и за себе си. А времето, което имам сега за себе си, е свързано с работата ми, не, за да излизам с приятели, но дори и това ме държи. Една жена трябва да може да намери равновесието в себе си, когато се грижи за детето си, за да се съхрани. Детето е най-хубавото и най-трудното нещо, което се случва в живота на човек! Взаимно се разсмиваме с дъщеря ми. Обичам да й измислям неща, с които да я радвам, така че като си прекарваме времето заедно, освен да се учим на разни работи и да се забавляваме. Защото светът е основно забавно място, ако решиш той да бъде такова. Наскоро разбрах, че е въпрос на личен избор в какво настроение ще бъдеш всеки ден. Всеки човек има проблеми и трудни задачи за решаване, но е изключително важно решението, което взимаме всеки ден за това в какво настроение ще ги посрещнем. И откакто разбрах и приех и тази философия, дори и при най-големите си трудности в живота, не крайни, разбира се, съм успявала да оставам в сравнително добро разположение на духа. Усетих, че вземеш ли този избор, някак нещата придобиват друга светлина и цялостно си по-добре благоразположен. Така че съветвам хората да помислят по този въпрос, защото настроението им е въпрос на избор! А и живеем в много мрачна държава, така че определено имаме нужда от по-ведър поглед върху неща.

Така че да се мотивираме, за да сме усмихнати!   

Не, не... Нищо не ти трябва, за да си усмихнат, например външна мотивация или нещо друго. Казвам, че това е избор и решение, които идват отвътре от теб. Всеки ден сутрин си задаваш въпроса: „Днес искам да съм в добро или в лошо настроение?” Ако съзнателно вземеш решение да си позитивен, изведнъж животът започва да изглежда по различен начин, независимо дали ще ти звъннат и ще ти кажат, че си уволнен от работа, например. Когато си в по-добро настроение, защото си избрал да е така, се оказва, че нещата впоследствие се случват и по-лесно.

А избор ли е да пуснем пролетта в дома и в живота?

Някои неща, както и пролетта, идват в живота и не те питат. Виж, ти дали ще ги посрещнеш с пролетно настроение, е въпрос на избор, както казах и по-горе. Събитията, които не зависят от нас, те идват, независимо от сезона и ние нямаме контрол върху тях. Но възприятието за случващото се, е наш избор!

Помага ли ти някой за отглеждането на детето ти или с татко му Кристиян се справяте?

Най-вече двамата с мъжа ми гледаме дъщеря ни. Той много ми помага, за което съм му благодарна, така че да да успеем да разпределим по между си грижите за детето, а и хем аз да имам време за работа, както и той. Така че двамата се справяме, е, не бихме отказали малко помощ, но засега е така (усмихва се)!

Имаш и свой козметичен бранд. Увеличи ли се разнообразието на продуктите в него?

След около два месеца излиза нов продукт от моя бранд „Youthiful”, който ще е в графата „декоративна козметика”. Интересен е, отново е натурален, както и останалите продукти. Вълнувам се много, защото сега предстои производството му, дизайнът също е много интересен. Любимо ми е да се занимавам и с козметиката си, както и с музиката си.