Михаела Филева гостува в “Преди обед“ по bTV, за да разкаже за пътуването си до Колумбия, Боливия и Перу, където посрещна рождения си ден.

Уморително, но и много вълнуващо преживяване с 12 полета за 17 дни.

„Да, малко прекалено се получи с толкова полети. Малко се надценихме с моя приятел Стефан, но все пак пътувахме по желание, не за работа. Времето беше кратко, но успях да разгледам всичко, което исках. Не успях да си почина физически, но ментално се откъснах от ежедневието“ – сподели певицата, за която пътуването до тази част на света е мечта от тийнейджърските години.

Тя е голям фен на Маркес и на магическия реализъм, чиято люлка е именно Колумбия.

Снимка: instagram.com/mihaelafileva

„Исках да видя тези хасиенди и цветни хора, вдъхновили Маркес. Богота, Картахена, Мачу Пикчу – не ме разочароваха. Боливия завинаги остана в сърцето ми. Бяхме в най-голямата солна пустиня Салар де Уюни, наричана още Огледалото на света. Там през деня е топло, а вечер около нулата, затова трябва да се носят много пластове дрехи. Да се пътува компактно с една раница. Аз съм планинар, а също и къмпингар, така че знам как да пътувам с малко багаж“ – разказа Михаела.

Тя добави, че да си офлайн в днешно време е истински лукс.

„Ползвах телефона почти само като фотоапарат. Там си в друга часова зона и се откъсваш от ежедневните задачи“ – призна певицата.

Снимка: instagram.com/mihaelafileva

Тя сподели, че сега е в нещо като творческа казарма, тъй като подготвя нов мюзикъл „Ромео и Жулиета“ в Старозагорската опера.

Снимка: instagram.com/mihaelafileva

„С операта в Стара Загора вече имаме един проект заедно – „Парижката Света Богородица“, и съм много ентусиазирана“ – сподели Михаела Филева.

Вижте целия разговор във видеото горе.