На 20 октомври Михаела Филева ще изнесе концерт в столичния “Pirotska 5 Event Center”. Това ще е премиерата на новия албум на певицата „96“, създаден в колаборация с международен авторски екип през пролетта на тази година.

Талантлива певица и автор, Михаела има зад гърба си 4 албума – три студийни и един лайф албум от големия ѝ концерт в зала 1 на НДК през 2019. Феновете на поп звездата я обожават заради красивата ѝ музика и нестихващия стремеж да представя най-доброто от себе си. Най-новата ѝ продукция е сбъдната мечта за Михаела Филева и екипа ѝ от Монте Мюзик. Реализира се благодарение на партньорството на лейбъла с музикалния мениджър Боян Бояджиев (SPIKE Bulgarian Music Showcase) и шведския продуцент и издател Питър Остед.

Снимка: Слав & Хубен

В края на април тази година в китното софийско селце Пролеша се събират блестящи автори от България и Европа - Веселин Ценов, Искрин Тончев - Искрата, Константин Ангелов, Иво Димитров, Litens, Marta Grigale, Michaela Stridbeck, Gusten Dahlqvis, Rebecka Digervall и Radu Parvulescu. Певиците Мария Илиева, която е треньор в "Гласът на България", и Дара Екимова също се присъединяват за по ден към останалите творци, а песните, които създават заедно, са включени в албума „96“. В него има още два дуета – с Искрен Тончев - Искрата и VenZy. 

В свои публични изяви Михаела с вълнение споделя, че името „96“ е отговорът на въпроса за колко време са създадени песните в албума. Точно четири дни младите и талантливи автори работят за първия албум на български изпълнител, създаден на творчески лагер за писане на музика.

Снимка: Слав & Хубен

На 20 октомври меломаните ще докоснат албума с ръката си, а Михаела лично ще разкаже за създаването му и ще представи песните от него в комбинация с най-големите си хитове. На сцената на “Pirotska 5 Event Center” ще излязат музикантите Краси Тодоров, Васил Крумов, Александър Обретенов и Васил Вутев и, разбира се, гост-изпълнителите в аблума – Мария Илиева, Дара Екимова, Искрата и VenZy.