Меги Димчева – водеща на предаването „Търси се”, заедно с Нели Хаджийска, винаги зарежда с позивно настроение от екрана на bTV. И така вече 20 години. Сега ни споделя какво й предстои през 2023 г. в личен и в професионален план, дава ли си обещания и дали ги спазва, къде ще пътува със семейството си – съпруга си Ивайло Фичев и 7-годишния Константин. 

  • Джулиана Гани: Кай е желано бебе. Всичко за него е купувано като за крал!
  • Годината на Черния воден заек - какво ни очаква и как се празнува
  • Деян Неделчев – Икебаната: Не обичам рождените си дни
  • Кога трябва да приберем елхата?
  • Новогодишни обещания, които си дадоха спортистите. Стигна ли им дисциплината?
  • Как да привлечем успеха през 2023 г. - късмет и пари според китайските вярвания
  • Тино от "Гласът на България": Здраве, пълноценност и културен ренесанс за 2023!
  • Ния Петрова: Бъдете заобиколени от най-любимите си хора и нека ви е топло! (ВИДЕО)
  • Топ 7 ухания за жената, които да (си) подарите през 2023 г.
  • Атанас Кателиев: Пожелавам ви две топли ръце през тези студени месеци (ВИДЕО)

Меги, даваш ли си обещания за новата година?

Обещания е силно казано, по-скоро са пожелания, които се повтарят всяка година, като със спорта и здравословното хранене, по-често да излизам сред природата (смее се)... Изминалата година беше доста трудна в здравословно отношение за близки мои хора. Лятото имах глътка въздух. А аз обичам лятото, заради слънцето, морето, въздуха, защото са различни, а и аз много се променям през този период, чувствам се по-освободена. Но това, което си казах за тази година, е да имам по-малко страхове! Искам и да съм по-позитивна, да вярвам, че ми предстоят хубави неща. Аз и мъжът ми много обичаме да пътуваме, но пътуванията ни се разредиха заради проблемите преди това и пандемията. А ходехме на море дори и през зимата някъде по топлите страни, пътешествахме и през останалото време. Харесваме Италия, но Испания е любимата ни европейска страна.

Има ли място, което мечтаеш да посетиш?

Мечтая да отида в Южна Америка. Учила съм испански език в училище, а и държавите в този регион са ми близки като темперамент. Тази година съм се зарекла повече да пътуваме, като не обичам да повтарям и да ходя, където съм била вече. Трябва нещо извънземно отново да ме върне на същото място. И сега предстои да пътуваме с мъжа ми на дестинация, на която сме ходили още като гаджета. Но този път ще бъдем заедно с нашия син. Тино е на 7 години, много по-осъзнат е, а и той е центърът на нашата вселена. Всичко ме радва в него, още повече, че съм извървяла труден път към него, за да го имам. Но това не означава, че не съм строг родител, напротив, дори съм по-строгата и държа всичко да е под мой контрол. Понякога си казвам да поспра и да му дам повече свобода, кагото взема решения, защото е достатъчно голям. И когато има интерес към нещо, го оставям да си го следва, а ако няма - го карам да опита, защото, без да е пробвал, няма как да прецени дали му харесва, или не. Оставям го да си подбира приятелите, а от тази години заложихме на спорта – ходи на волейбол в клуба на Владо Николов, както и на катерене и е много доволен. В училища „Шилер” е, които са с немски език, но освен там, учи езика и с една много приятна госпожица.

Как върви бракът ти?

Ивайло е на глобална позиция в голяма петролна компания, но не работи за българския пазар, а за световния. И да „чукна на дърво” отношенията ни вървят много добре. Двамата с него сме спокойни като хора, макар аз вътрешно да преживявам доста емоции, което е лошо за мен, но пък добре за другите. Той е много уравновесен като психика и емоции и не може нещо дребно да го провокира. Вече 13 години сме заедно и може би само веднъж съм го виждала ядосан. Знам, че винаги до мен има човек, който ще ми подаде здрава ръка!

Какво предстои в предаването „Търси се”? 

 

С Нели имаме нови идеи за „Търси се”, не само откъм визията на предаването, но ще „вкараме” и нови елементи в него, за да стане още по-динамично и да изглежда по-добре. Да поясня, че няма да „бягаме” от цялостната концепция на „Търси се”, по-скоро ще го обогатим с козметични корекции.

 

Как съхранявате приятелство си с Нели, още повече, че и работите заедно?

Тази година ще станат 21 години от запознанството ни, което беше през 2002 г. Срещнахме се в една интернет телевизия. И тази година ще направим 20 години, в които сме заедно в „Търси се”, което е прецедент в ефира. 

 

Не е възможно да нямате спорове около работата!?

 

Разбира се, че имаме... Но с годините се променихме, улегнахме, помъдряхме и разбрахме, че няма никакъв смисъл от споровете ни за дребни неща. Много добре знаем коя от нас в какво е силна и в абсолютно нищо не се състезаваме. Аз съм по-силна при организацията, връзката с гостите, Нели има по-решителен характер и е по-смела при задаването на въпроси. В труден момен, когато тонусът пада, Нели винаги е оптимистично настроена и с вдигната глава. И глобалните решения в кариерата ни са се случвали, благодарение на нея. Допълваме се, макар двете да сме коренно различни като характери, но ценностите ни са еднакви.

В чисто женски план за какво си говорите?

С Нели говорим за всичко, няма нещо важно, което се случва в живота ми и тя да не го знае, както и обратното. Когато имаме проблеми сме си голяма подкрепа и опора. С времето децата и по-скоро заниманията им, които се множат и са разнопосочни, малко ни разделят в ежедневието. А когато не бяхме семейни, прекарвахме почти 24 часа заедно. Сега всяка от нас има и допълнителни ангажименти... Когато ни гостуваха актрисата Теодора Духовникова и мъжът й, тя каза така: „Когато сме щастливи със Стефан, ние се караме, когато се обичаме, значи сме в труден момент и много се подкрепяме!” С Нели не се караме в щастливите ни моменти, но връзката ни може би не е толкова единна, както, когато една от двете преминава през труден период.

А обеща ли си да се разкрасиш тази година - с ботокс или хиалурон...?

(Смее се)... Не, не съм! Работя повече по вътрешната си красота, а не толкова по външната. С Нели посещаваме една и съща естетична клиника, но не се възползваме от инвазивни процедури.

Но е факт, че ставате по-хубави с времето!

Това пак идва отвътре, защото когато човек е удовлетворен от това, което прави, изглежда добре. С Нели всеки ден благодарим на Господ и на живота за работата и семействата, които имаме! Това ни дава много голяма свобода, не ни напряга и натоварва в ежедневието. 

Ето и кои ще бъдат гостите в "Търси се..." в неделя, 22.01.2023.