Вече 11 години предаването „Търси се“ радва зрителите на bTV всяка неделя от 11 ч. Водещите Меги и Нели са водещите, които с много професионализъм, усмивки и от цялото си сърце създават атмосфера на уют за своите гости и зрители, а след това щедро ръсват пипер-изненада за тях.

Как се случва магията? Когато работиш с любов, винаги се получава. Емоцията е важна винаги. Особено на път с остри завои.

За верните приятели, огъня, майчинството, любовта и страховете - вечните теми, които вълнуват жените, разговаряме с Миглена Димчева и Нели Хаджийска. 

 

Снимка: bTV

Кое е най-вълнуващото нещо, което ти се случи през последните 11 години?
Меги: Това е раждането на сина ми Константин. То е нещо несравнимо с всичко друго. В професионален план всеки ден е вълнуващ с нашето предаване. Ако трябва да откроя нещо, то е срещата с личния свят на хората, срещата с прекрасния ни екип, продуцентите Денис и Юри, и фактът, че животът ни на екран става все по-смислен.
Нели: Най-голямото вълнение, което съм изпитвала в живота си като цяло, не само за последните 11 години, е раждането на двамата ми синове Тодор и Борил.

Разкажи интересна случка от снимките на „Търси се“, която винаги ще помниш.
М.: Това са срещите ни по време на пътуванията из провинцията, за да снимаме близките на нашите гости. Те винаги много се вълнуват от срещата с нас. Няма да забравя никога как ни посрещнаха родителите на Любо Нейков, буквално като свои деца и колко забавно си изкарахме в компанията на дядото на Васко Василев.
Н.: С „Търси се“ сме обиколили цялата страна и почти във всеки град и село сме снимали родители или близки на някого.... Там, в малките стари селски къщички, със старите албуми със снимки, когато хората се подготвят с баници, няколко вида ястия, вълнения.... Там душата ми винаги се чувства като у дома.


За теб Нели е... ?
М.: Усмивка, огън, емоция, състрадателност, приятелство.

За теб Меги е... ?
Н.:
Път, неочаквано дълъг, изпълнен с остри завои, извеждащ до нови хоризонти. 

Снимка: bTV

Кое е най-важното качество, което трябва да притежава верният приятел?
М.:
За мен няма някое конкретно качество. Просто трябва да го усещам със сетивата си и да искам, да имам необходимост да бъдем заедно и да споделяме.
Н.: Възможността да те усеща, дори да те предусеща.... Онова специално шесто и седмо чувство, което свързва само сродни души.

Кое е нещото, което може да те просълзи от умиление?
М.: Детето ми и добротата на щастливите хора!
Н.: Всяка проява на чиста любов ме умилява, независимо дали е между мъж и жена, майка и дете, или между приятели.

Как те промени майчинството?
М.: Станах по-силна, по-смислена, по-взискателна към себе си, защото децата в огромна степен са това, което сме ние.
Н.: Първо ме прероди мен самата, претърпях изключително развитие като личност, отвориха се нови сетива, открих нови светове. А иначе станах много по-обичаща и разбираща смисъла на любовта.

Опиши любовта с три думи.
М.: Заедност, споделеност, нежност!
Н.: Дете, майка, Бог.

С какво са свързани страховете ти?
М.: 
Основно за здравето понякога. Когато някои от близките ми не се чувства добре.
Н.: Със здравето на близките ми хора.

Снимка: bTV


В какво вярваш?
М.: В семейството си. Вярвам, че какъвто си ти, такъв ще бъде и твоят свят. Затова нека сме добри, смирени, усмихнати и да прощаваме.
Н.: В Бог, в себе си и в любовта.

За какво мечтаеш?
М.: За пътешествия с любимите хора, за още поне 11 години в ефира на bTV, за нови срещи с прекрасни хора, за повече усмивки. Мечтая да съхраня това, което имам в момента, и да не спирам да вярвам, че най-хубавото предстои.
Н.: Синовете ми да бъдат добри, достойни и щастливи мъже.

Има ли нещо в живота ти, което продължаваш да търсиш и все още не си намерила? Какво е то?
М.: В личния си свят имам всичко, което ми трябва. Може би търся още възможности да се разгърна в професията и да дообогатим „Търси се“ по нов начин. Но като цяло съм човек, който вече е намерил най-важното в живота си – любов, семейство и прекрасна професия, която винаги много ме зарежда и вълнува.
Н.: Търся себе си непрестанно. Тъкмо си помисля, че съм приключила този процес и той започва отначало. Търся и пътища, по които да минавам през живота с удивление, любопитство и любов.

Снимка: bTV