Единият му дядо е архитект, а другият диригент в Музикалния театър в продължение на 20 години. Архитектът Кирил Маричков и диригентът Борис Левиев обаче не се познават взаимно, сподели Кирил Маричков в „Тази събота и неделя“ по bTV.

„Мари бабо гърбава“ е любимата песен на бащата на Кирил Маричков. Вижте как изпълнителят я пее във видеото.

Кирил Маричков е голям почитател на Поул Маккартни. „Щурците“ обаче правят нещо на сцената още преди самият Маккартни да се сети. Те изпяват част от песента Hey Jude в края на тяхно участие. По-лошото идва, когато Маричков казва: „Ние ще изпеем песен, която ни забраняват, но все пак ще я изпеем“. Получават забрана да пеят на сцена в продължение на 4 месеца.

По него време изпълнителят среща много трудности при участията в чужбина. Налага се да си събира спечелените пари в самобръсначка. Валутата е долари, а не левове, затова се налага да ги крие. Електрическата му самобръсначка го спасява.

Състоянието на депресия не е чуждо дори на популярните изпълнители като Кирил Маричков.  Освен с популярни медикаменти, той опитва да бори тревожните състояния и по други начини. Започва да записва всеки път, когато се чувства добре на лист хартия. „Така видях, че много рядко се чувствам зле“. Накрая рецепта на Георги Динков му помага да се излекува напълно. „Имам тревожност и сега“, каза Маричков.

Кирил Маричков сподели малко повече за своята книга. Само 3 страници посвещава на съпругата си и 2 на своя син. При издаването й изпълнителят среща трудности. Докато я пише разбира, че е запълнил повече от 900 страници. Така се налага да съкрати много от своите истории за внуците, децата и семейството. Защо в книгата му остават само 5 лични листа, вижте във видеото по-горе.

„Всички неща, които разделят човечеството по света май се свеждат до интернет“, сподели той. „Хората са непросветени и това ги прави лесни за манипулиране“, обясни Кирил Марчев.

Какво правите по-хубаво на 80, отколкото на 25, г-н Маричков? „Сега пея по-добре“, усмихва се изпълнителят. „Срещали са ме хора по света и ми казват, че са се оженили на моя песен“, сподели своето най-голямо щастие изпълнителят.