Силви Филип е една от най-атрактивните участнички в последния сезон на "Гласът на България". Тя пя на полуфинал, където направи и шпагат, а в новогодишната нощ участва в концерта в центъра на София.

Снимка: bTV Media Group

Миналата седмица Силвия Филипова, както е пълното й име, спечели конкурса “The voice of the Sea”, провеждащ се на огромен круизен кораб.

Снимка: Личен архив

Корабът Costa Smeralda може да превозва до 6000 туристи и е официален партньор на престижния конкурс в Санремо, провел се от 7 до 11 февруари.

„Работила съм на круизни кораби 5 години, като съм била и в журито на “The voice of the Sea”, но нямах право да съм участник в конкурса. Сега вече не работя там и затова решихме с моя годеник Джей да си направим почивка на кораба, а аз да участвам в конкурса, който е отворен за всички пасажери, независимо дали са професионални музиканти или не“ – сподели Силви Филип пред LadyZone.bg.

Предварителният подбор е като вид караоке и така се избират 7-8 души, които участват в шоуто. Подбира се песен, с която всеки да се представи. Правят се репетиции с професионална музикална група, която работи на кораба.

Силви Филип е единствената чужденка от 7-те участници. Тя изпълнява песента Caruso и печели конкурса, след като при гласуването за тримата финалисти публиката й дава 55% от гласовете.

Снимка: Личен архив

„Това е голяма радост за мен, защото сбъднах моя мечта от повече от 5 години“ – каза ни Силви Филип, чието запознанство през 2021 г. с американеца Джей започва по много интересен начин.

Снимка: Личен архив

Неговите двама братя са женени за българки и Джей идва в България на гости. Една вечер Силви Филип има участие в заведение, чийто управител е един от братята на американеца.

Снимка: Личен архив

„Влязох и той веднага скочи от бара. Каза ми „Аз съм Джей от Ню Йорк“. Аз обаче трябваше да се подготвям за участието и го отрязах с думите „Не харесвам американци“. Докато пеех, видях, че носи шампанско на масата на моите приятелки. Казал им, че е много впечатлен от мен“ – разказва певицата за архитекта, който остава в България заради нея.

Снимка: Личен архив

Няколко месеца по-късно на Силви Филип й предлагат 3-месечен договор за работа на круизен кораб.

„Моите връзки се разпадаха именно заради пътуванията ми, но Джей ме подкрепи и впоследствие няколко пъти ми гостува на кораба“ – признава певицата.

Снимка: Личен архив

Сега двамата са сгодени и живеят заедно в София.

„Не съм ходила в Ню Йорк. Американският начин на живот не ми допада и не съм с Джей, за да взема американски паспорт, както някои си мислят“ – сподели ни Силви Филип.

Желаещите да се запишат за участие в новия сезон на "Гласът на България" могат да го направят като попълнят кастинг формата на glasat.btv.bg.