Когато чуете името Патрик Суейзи, със сигурност у вас изплува образа на чаровен мъж с прекрасна фигура и голям талант. В по-младите си години, той със сигурност е такъв, след като му поставят тежката диагноза живота му се преобръща.

Снимка: Getty Images

През 2008 година на Патрик е поставена диагнозата рак на панкреаса. Болестта е разкрита в много напреднал стадий и бързо се разпространява по цялото му тяло.

Снимка: Facebook screenshot

Всичко започва в Новогодишната вечер през 2008 година, когато една глътка от алкохола раздразва стомаха му. Само едно отпиване, той усеща все едно го заливат с киселина.

Снимка: Getty Images

Започва да губи килограми доста бързо и често се оплаква от лошо храносмилане. Отива да потърси медицинска помощ, но разбира, че вече е прекалено късно. Той все пак желае да остави хубави спомени за себе си. Взима решението да направи всички свои последователи свидетели.

Как умира Патрик Суейзи?

Снимка: Facebook screenshot

 

Той умира от рак на панкреаса, защото разкрива болестта в много напреднал стадий. Състоянието на Патрик е повлияно и от други фактори, като зависимостта му от цигари. Той пуши по цели три кутии на ден.

Снимка: Facebook screenshot

Въпреки че, Патрик продължава да мотивира много от съвременните млади хора, последните дни от живота си, той прекарва наистина мъчително. Дните преди да изпадне в кома, той прекарва в болницата. Патрик има силно желае да се прибере вкъщи. Той има един единствен разговор със своята съпруга – Лиса Ниеми.

Снимка: Getty Images

Последните спомени за актьора са доста оскърбителни. Тялото му става лесно уязвимо заради рязката загуба на тегло. Започва да му пада косата.

Снимка: Facebook screenshot

Съпругата му Лиса е негова подкрепа до последния му дъх. Тя държи ръката му, в едни от малкото пъти, когато той иска разходка навън.

„Обичам те“, признава Патрик с последните си сили. „Аз те обичам също“, казва Лиса. Една толкова кратка реплика слага край на земния път на актьора. На 14 септември 2009 година, на 57 години, Патрик си отива от този свят.