След като майката на Даная с помощта на съмишленици откри фондацията с името на дъщеря си с желание тя да бъде в подкрепа на деца-пациенти и техните родители, фенове вече предизвикаха някои инфлуенсъри, а известите започнаха да предизвикват свои приятели.

2000 лв. за фондация „Даная“ – такова е предложението за лот на Нели Георгиева от Фейсбук  групата „Безопасна красота“.

Актьорът Ивайло Захариев още с научаването за дейността на Фондация Даная и каузата, нито едно дете да не става жертва на лекарско неглижиране, направи публикация в своя Фейсбук профил със съобщението, че се включва в каузата. Актьорът предлага два лични лота с кауза.

„По този повод обявявам #лотзаданая, в които ще можете да се видите с мен, при положение, че ми покажете, че сте превели съответната сума по сметката на Фондация Даная.

Първия лот е срещу сумата от 2000 лв. Това е стойността на една вечеря в любимия ресторант на актьора. Този, който ще заплати сумата с кауза, ще има възможността да хапне вкуснотийки и да си поговори на любопитни теми със Захариев, като някои от тях с кино, театър и здравословен начин на живот.

Вторият алтернативен лот е за 1000 лв. Той представлява хапване на брънч (закуско-обяд) през някой уикенд отново в любим ресторант.

„Можем и тук да си поговорим за кино, театър и как човек да превърти една игра повече от два пъти и пак да му е интересно“, написа Захариев.

Актьорът не забрави да предизвика Силвия Петкова, Евгени Генчев и Захари Бахаров. Всички те трябва да обявят своята готовност за тези инициатива заедно със собствен лот, с който да подкрепят каузата.

Каква е идеята?

Да бъдат предизвикани известни лица, които да предложат вечеря със себе си в любим ресторант срещу 2000 лв. А тази сума да бъде преведена към сметката на фондация „Даная“.

Само няколко часа след старта на кампанията Лот за Даная  вече бе купен и първият лот. Със самата авторка на идеята Нели Георгиева ще вечеря собственик на бизнес с парфюми.

Ето как може да предизвикате известна личност да се включи:

  • С коментар под негови постове;
  • С таг върху снимка на фондация Даная;
  • Пишете им и на лични съобщения;
  • Ако вие имате голяма аудитория в социалните мрежи - пуснете лот за себе си!

От къде дойде идеята за лотовете?

„1500 лв. за брънч или вечеря с мен“ – с тази скандална покана преди време Виктория Капитонова, победителката от „Ергенът“, първи сезон, разгневи много хора. Известната инфлуенсърка предложи вечеря насаме с нея срещу сума в хиляди левове. Съвети за лично менторство и напътствия за развиване на профилите в социалните мрежи, желаещите могат да закупят на още по-висока цена. Идеята в този формат- лотове, ядоса много хора. Нова инициатива обаче превръща скандалната идея в нещо добро и смислено. И само за ден набра изключителна популярност.