Преди да стане световноизвестен актьор, Джони Деп продавал… химикалки. Днес празнува рожден ден – известен, необвързан, спечелил дело за клевета, заради което го нарекога „първия мъж, победил в спор с жена“.Джони пристига в Холивуд с желанието да стане рок музикант. Не че съвсем е изоставил сцената, дори напротив, но се радваме, че се е насочил към киното. Как ли иначе щяха да изглеждат култовите му филми „Карибски пирати“, „Фантастични животни“, „Едуард Ножиците“, „Самотният рейнджър“, „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, „Аризонска мечта“ и т.н.?

5 неща, които обичаме у Джони Деп:

1. Таланта му

За първата роля на Джони Деп му помага Никълъс Кейдж. Той решава, че Джони има бъдеще като актьор и го запознава със своя агент. Това довежда до участието на Деп във филма „Кошмари на Елм Стрийт“. След края на снимките Джони използва спечелените пари и за пръв път в живота си отива на уроци по актьорско майсторство в Loft Studio, Лос Анджелис.

За играта си във филма „Едуард Ножиците“, Джони е номиниран за награда Златен глобус. Ролята му на Мартин Ландау в „Ед Ууд“ му носи Оскар.

Всяка роля, която изпълнява актьорът, е толкова запомняща се, че физиономиите, движенията и репликите му се превръщат в запомнящо се преживяване.

2. Развлича болни деца, като се преоблича с дрехите на капитан Джак Спароу

Може би малко хора знаят, че Деп има лошо зрение – още от детството си не вижда добре с лявото око, а дясното му е късогледо. По тази причина му се налага постоянно да носи очила. На друга болка обаче самият той също обръща внимание – тази на децата. Посещава пациенти в детското онкологично отделение на института "Кюри", влизайки в ролята на обичания Джак Спароу от сагата "Карибски пирати". Той е сътрудник на международната фондация „Пожелай си нещо“, която помага в изпълнение на желанията на смъртно болни деца.

3. Добрите дела, които прави за бездомници

През 2014 г. по време на снимките на трилъра „Превъзходство“, Деп убеждава екипа на филма да покани двама бездомници като актьори. С тях той се запознал съвсем случайно преди време.4. Душата му

По време на трудния си развод с Амбър Хърд, Джони дава интервю за Rolling Stone, в което прави своята тежка изповед.

Падението ми беше толкова дълбоко, колкото изобщо е възможно. Не може да понасям всеки ден болката. Една сутрин си налях водка и пишех, докато сълзите не замъглиха дотолкова погледа им, че престанах да виждам страницата. През цялото време се опитах да разбера с какво съм заслужил всичко това, какво съм направил… Стараех се да бъда добър и да помагам, да не лъжа. За мен истината е най-важното нещо.

Джони печели делото за клевета срещу Амбър Хард. Деп съдеше Хърд за 50 милиона долара, твърдейки, че тя е разрушила репутацията му, наричайки го "публична личност, представител на домашното насилие".

Най-добрите моменти на актьора по време на съдебното дело вижте тук

5. Джони притежава няколко острова и може да построи бар за жената, в която е влюбен