Целият свят следи съдебната битка между Джони Деп и Амбър Хърд, а почитателите на звездата от „Карибски пирати“ се надяват съдебните заседатели да вземат неговата страна. Амбър Хърд често описва Джони Деп като „чудовище“. Ако дори половината от нещата, които тя разказва, са истина, той действително е такъв. Но дори жената, която го обвинява в насилие, не може да отрече, че Джони Деп е също така и добър човек.

Известно е, че Джони Деп често посещава детски болници и отделни болни деца, преоблечен като капитан Джак Спароу. По време на посещенията си той не излиза от образ и говори с маниера и жестовете на известния пират. Всъщност за това има причина, която е изключително трогателна.

Джони Деп и заболяването на дъщеря му

През 2007 г. се случва нещото, което Джони Деп определя като „най-мрачния период в живота“ си. 8-годишната му дъщеря Лили-Роуз се разболява тежко. Тя е вкарана в болница по спешност и се оказва, че има инфекция, която причинява бъбречна недостатъчност. Животът на момичето е в опасност.

Налага се спешна трансплантация на бъбрек, която минава успешно и Лили-Роуз се възстановява напълно. През цялото време до нея са баща ѝ и майка ѝ – певицата Ванеса Паради, с която Джони Деп има връзка в продължение на 14 години.

Порасналата Лили Роуз
Снимка: Getty Images

След като спасяват дъщеря му, Джони Деп веднага показва благодарността си към лекарите. Той прави дарение от над милион долара за детското отделение. Първото от много дарения, които е направил след това. Но парите не са единственото, което Джони Деп подарява на болните деца.

Капитан Джак Спароу става редовен посетител на детските отделения

Джони Деп никога не забравя атмосферата в болницата – страхът както на децата, така и на родителите. Затова решава да промени нещата.

Неговият най-успешен филм е „Карибски пирати: Проклятието на Черната Перла“. Лентата става неочаквано успешен хит, а Джак Спароу се превръща в любимец на милиони. И именно като него Джони Деп посещава болите дечица.

„И преди съм правил такива посещения, но след преживяното станаха още по-важни“, сподели той през 2020 г. „Децата са много смели, но за мен е важно да накарам и родителите да се усмихват.“

Може ли Джони Деп да е едновременно добър човек и насилник?

Тази информация не е нова за почитателите на Джони Деп, затова толкова много от тях не желаят да повярват, че актьорът е способен да извърши нещата, описвани от Амбър Хърд. Добрината на Джони Деп никога не е била под въпрос, но това, което съдебните заседатели трябва да преценят е дали той има и тъмна страна, която до скоро беше скрита.