Звездата на "Аквамен" Джейсън Момоа прекара известно време с малките пациенти на детската болница на UPMC в Питсбърг. Той е в града по повод снимките на предстоящия трилър за Netflix - Sweet Girl.

„Най-хубавата част от това да си Аквамен е възможността да направиш децата щастливи", сподели той в профила си в Инстаграм. 

Актьорът не беше с костюма на Аквамен, но даде супергеройско обещание на момченце от болницата. Двамата направиха кратка схватка на канадска борба, а Джейсън обеща на малкия Джошуа, че ако го победи, ще му подари тризъбеца, който е част от костюма му във филма. 

- Кои мускули са по-големи - твоите или неговите? - попита жена от персонала.
Джошуа вдигна ръка, показвайки, че неговите са по-големи и затова е победител.
- Точно така. Моите са фалшиви - разсмя се Момоа.


Актьорът поговори и се снима и с други деца от болницата, превръщайки деня им в забавно приключение. 

"Той направи деня на племенника ми специален" - сподели снимка и негова фенка в профила му във Facebook.

Това не е първият път, когато Момоа показва, че зад канарата мускули стои човек с добро сърце, който обича да помага да децата. През юли 2019 г. той се присъедини към фондация Make-A-Wish, участвайки в обиколка на студията на Warner Bros. Децата успяха да разгледат и различни костюми на любими техни герои от филми. 

Актьорът има две деца със съпругата си Лиза Бонет - дъщеря Лола (12) и Накоа-Улф (11). За рождения ден на дъщеря му през 2019 г., Момоа и Бонет я заведоха, заедно с нейните приятели на специална прожекция на „Цар Лъв“. След това Джейсън сподели, че филмът е бил прекрасен и няколко пъти се е разплакал, без изобщо да се притеснява, че го прави през деца.