До официалното решение на съдебните заседатели в процеса на Джони Деп срещу Амбър Хърд ни делят часове. Никой не може да каже какво ще бъде решението, тъй като нямаме представа на кого вярват съдебните заседатели. Ако думата беше на зрителите на изключително популярния процес, Амбър нямаше да има никакъв шанс. Но за съжаление на Джони, това не е така и изчистването на името му (а вероятно и кариерата му), е в ръцете на няколко човека.

Снимка: Getty Images

Докато целият свят следеше процеса, някои звезди избраха да заемат страната на единия или другия. Ето кои подкрепят Джони Деп и кои смятат, че звездата от „Карибски пирати“ е насилник:

Уинона Райдър: „Не съм го виждала да упражнява насилие върху никого“

Снимка: Getty Images

Сред публичните личности, които заеха страната на Джони Деп е звездата от „Странни неща“ Уинона Райдър. Бившата приятелка на Джони Деп е и една от най-известните жени в живота му. Двамата се запознават покрай филма „Едуард Ножиците“. Джони дори има татуировка, на която е пишело „Уинона завинаги“ (днес е само Уино Завинаги).

„Идеята, че Джони е изключително агресивен човек е най-далечното нещо от Джони, когото познавах и обичах“, каза тя. „Той никога не е упражнявал насилие срещу мен и никога не е бил агресивен към някого, когото познавам.“

Хауърд Стърн: „Джони Деп е огромен нарцисист“

Снимка: Getty Images

Легендарният радио водещ Хауърд Стърн разкритикува решението процесът да се излъчва на живо.

„Причината Джони Деп да иска това да се излъчва по телевизията е, защото така правят нарцисистите“, каза той. „Аз мисля, че Джони Деп е огромен нарцисист и е искал всичко това да е по телевизията, защото мисли, че е толкова убедителен умен и чудесен човек.“

Хавиер Бардем и Пенелопе Крус: „Той е загрижен и любящ човек“

Снимка: Getty Images

Актьорът Хавиер Бардем е работил с Джони Деп по два филма – „Преди да падне нощта“ от 2000 г. и „Карибски пирати: Отмъщението на Салазар“. Той е убеден, че Амбър Хърд лъже.

„Заставам зад Джони Деп, защото той е загрижен и любящ човек. Той е невероятен и уникален актьор, винаги готов да помогне на всеки, който има нужда от него. Не само обичам Джони, но и го уважавам дълбоко. Благодарен съм му, че може да е свободен и безгрижен като малко момче в изкуството и зрял и обичащ мъж в отношенията си с другите.“

На страната на Джони Деп застана и съпругата на Хавиер Бардем Пенелопе Крус. Тя също е участвала с Деп в една от частите на „Карибски пирати“.

„Виждала съм Джони в толкова много ситуации и той винаги е бил мил с всички хора около себе си“, каза тя.

Елън Бъркин: „Джони Деп беше ревнив, контролиращ и често пиян“

Снимка: Getty Images

68-годишната Бъркин, която дава показания като свидетел по делото за клевета, заведено от Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, заяви, че е имала кратка "сексуална връзка" с Деп през 90-те години на миналия век.

Джони Деп е бил ревнив, контролиращ и често пиян, а веднъж хвърлил бутилка вино в хотелската си стая в Лас Вегас. Това тя заяви в предварително записани показания.

Ева Грийн: „Няма съмнение, че Джони Деп ще спаси доброто си име“

Снимка: Getty Images

Ева Грийн също познава Джони Деп покрай общите им проекти. Те участва заедно във филма „Тъмни сенки“ от 2012 г.

„За мен няма съмнение, че Джони ще спаси доброто си име и ще разкрие доброто си сърце пред света“, сподели тя. „Животът му ще бъде по-хубаво, отколкото е бил преди.“

Джулия Фокс: „Амбър не би могла да упражнява насилие срещу Джони Деп“

Снимка: Getty Images

Актрисата Джулия Фокс от филма „Нешлифовани диаманти“ смята, че Джони Деп лъже, тъй като Амбър Хърд не би могла да е насилникът във връзката им.

„Удряла ли го е? Да. Това насилие ли е? Не. Трябва да имаш сила, за да можеш да злоупотребиш с нея. Тя беше на 25. Той винаги е бил по-силен от нея – и физически, и финансово.“