Действителността от 2020 г. ще влезе в хитовия лекарски сериал „Добият доктор“, който от тази година радва и зрителите на bTV. Създателите на сериала обявиха, че в новия сезон доктор Шон Мърфи и колегите му ще се изправят пред изпитанието COVID-19, което направи лекарите най-големите герои на тази година.

В края на миналия месец по bTV бяха излъчени последните епизоди на втори сезон. Зрителите могат да са щастливи, защото има още един сезон, който не е излъчван изобщо у нас, а през ноември по американската телевизия ABC ще стартира и четвъртия сезон.

Създателите на сериала много са се колебали дали да включват темата за вируса в сериала: „Обмисляхме да не го включваме изобщо“, сподели продуцентът Дейвид Шор. „Не бяхме сигурни дали хората ще искат да гледат по телевизията това, което им се налага да изживяват всеки ден. В крайна сметка решихме, че няма да е честно за един медицински сериал да не обърнем внимание на коронавируса.

Това ще е един интересен поглед към ежедневието на лекарите, които трябва да се борят с най-смъртоносния вирус от един век насам. Ще видим изтощението, раздразнението, но и желанието им да помагат.

Сериалът ще обърне внимание не само на докторите, но и на пациентите: „Ще покажем по-отблизо пациентите и през какво преминават, сами и отделени от семействата си в най-тежките дни на пандемията“ съобщи Шор в интервю за “Entertainment Weekly”. “Ще разгледаме какво е да си здрав, но да не можеш да ходиш никъде и какво е да бъдеш хванат „в капан” с любимите си хора.

Премиерата на сезон 4 в САЩ ще е на 2 ноември.