Зрителите на bTV вече имат възможност да гледат хитовия медицински сериал “Добрият доктор” и със сигурност много от тях ще си зададат въпроса кой е този симпатичен младеж, който играе ролята на хирурга д-р Шон Мърфи. Те вероятно ще се изненадат, че актьорската кариера на младежа е започнала доста отдавна и вероятно са го гледали в поне един от хитовите филми, в които е играл.

Той е участвал в няколко успешни филма на големия екран, в два от най-популярните телевизионни сериала, играл е с някои от най-великите британски и американски актьори и има номинация за “Златен глобус”. И всичко това преди да навърши 28 години!

Снимка: Getty Images

До голяма степен силното начало на Фреди Хаймор в киното се дължи на това, че семейството му е в тази индустрия. Майка му е агент, а баща му е доста известният британски актьор Едуард Хаймор.

Фреди започва актьорската си кариера на 7 години във филма “Жените говорят мръсотии” с участието на Хелена Бонъм Картър, която играе негова майка. През следващите няколко години професионалният му път се пресича с големи британски актьори като Кенет Брана и Зоуи Уонамейкър.

Големият пробив на Фреди е на 12, когато получава роля във филма “Да откриеш Невърленд”, който разказва за създателя на историята за Питър Пан. В него Фреди Хаймор си партнира с Джони Деп и Джули Кристи. Филмът печели награда “Оскар”, а младият актьор е забелязан от големите създатели на филми.

Снимка: Getty Images

Един от тези, които са най-силно впечатлени от актьорския талант на момчето, е Джони Деп. По тази причина когато режисьорът Тим Бъртън се захваща да прави римейк на класиката “Чарли и шоколадовата фабрика”, Деп горещо му препоръчва да вземе Фреди Хаймор за главната роля. И макар в крайна сметка филмът да се оказва провал, изпълнението на младежа получава единствено положителни оценки и му носи още доста роли в големи хитове.

Снимка: Getty Images

Най-голямата си популярност обаче успява да постигне не в киното, а в телевизията. Между 2013 г. и 2017 г. Фреди Хаймор покорява телевизията в САЩ, след като е избран да изпълни една от най-легендарните роли в историята на киното и телевизията - зловещият Норман Бейтс в сериала “Мотел Бейтс”, който е предистория на култовия филм “Психо” от Алфред Хичкок.

Докато работи по сериала, Хаймор не само играе, но има възможност да пише и да режисира някои от епизодите.

Снимка: Getty Images

След приключването на трилъра “Мотел Бейтс”, Фреди Хаймор започва участието си в изключително успешния медицински сериал “Добрият доктор”, в който изпълнява ролята на хирург аутист. Именно тази роля му носи номинация за наградата “Златен глобус”.

Снимка: Getty Images

“Добрият доктор” без съмнение е най-голямото стъпало в кариерата му, но не и последното. Предстои да видим как ще се развие кариерата на младия талант, но засега можем да му се радваме в епизодите на популярния сериал, които се излъчват всяка вечер в 22:30 по bTV.

Ако сте пропуснали първите епизоди, наваксайте с btvplus.bg >>