Лейди Гага сподели в интервю пред Опра Уинфри по-ясно от всякога за проблемите с психичното си здраве и приемането на антипсихотични лекарства - в следствие на многократните изнасилвания, които е преживяла на 19-годишна възраст.

Преди няколко години Лейди Гага сподели, че страда от посттравматично стресово разстройство (ПТСР) в резултат на това, че е била изнасилена, когато е била на 19 години, както и че не е лекувала тази травма с медицински специалисти или по друг начин.

"Бях изнасилвана многократно, когато бях на 19 години. Развих посттравматично стресово разстройство, следствие от изасилванията и неизлекуваната травма", споделя Лейди Гага, която беше първият гост за новата година в предаването "Oprah 2020 Vision: Your Life In Focus".

"Изведнъж започнах да изпитвам тази невероятна интензивна болка в цялото си тяло, която приличаше на болката, след като бях изнасилена", казва Гага. Поп звездата разказва и за лечението си антипсихотици, което впоследствие е предприела.

"Лекарствата ми помогнаха изключително много. Приемам антипсихотици*", споделя Гага и добавя: "Медицината наистина ми помогна. Много хора се страхуват от приема на лекарства за мозъка. Наистина искам да залича стигмата около това... Писна ми да го повтарям отново и отново. Не всеки има достъп до тези неща, не всеки има пари за тези неща. Искам да има пари за това, искам да има най-добрите лекари в света, искам да разберем мозъка и да стигнем до едно и също разбиране за това, така че Поколението Z никога да не трябва да се справя с това така, както ние в момента. Психичното здраве е криза.

Признанията на Лейди Гага буквално просълзиха водещата Опра Уинфри, която я прегърна в бекстейджа след края на предаването. Цялото интервю можете да гледате тази сряда в IGTV.

*Антипсихотиците (наричани също невролептици) са вид психоактивни вещества, използвани в психиатрията за подтискане на различни психични болести.