Певицата Кристина Агилера се завръща с нов албум. Това, което ще е по-особено сега е, че песните в албума ще бъдат на испански – нещо, което певицата е правила само веднъж и то преди 20 години.

Кристина Агилера е родена в Америка, но баща ѝ е имигрант от Еквадор и по тази причина 40-годишната певица иска да се върне към корените си в Латинска Америка.

Снимка: Getty Images

„С този албум правя пълен кръг в живота си“, каза тя за списание „Пийпъл“. „Това е нещо, което искам да направя от много години. Занимавам се с музика отдавна, но нищо не може да се сравни с това да си около музиканти и творци с латиноамерикански произход. Те носят енергия, любов и страст.“

Кристина Агилера пуска първия си албум „Christina Aguilera“ през 1999 г. и продава над 14 млн. копия от него. За втория си албум певицата избира да пее на испански и така се появява „Mi Reflejo“ през 2000 г.

Снимка: Getty Images

След това Агилера се придържа към песните на английски, но продължава да иска да пее на езика на предците си и се надява съвсем скоро да може да даде нова музика на испански на феновете си.

„Обичам да слушам първите си записи на испански и съм много благодарна“, каза още тя. „Слушам записите 20 години по-късно и си казвам, че чувам „малката Кристина“ – това е гласът ми преди да порасна.“

Снимка: Getty Images

Кристина Агилера очаква, че сега, като по-възрастна и по-опитна певица, ще може да даде нова дълбочина на музиката си на испански и ще покаже необходимото уважение на културата, от която идва баща ѝ.