Кралицата има твърдо мнение за храненето в ремонтираната кухня на Кейт Мидълтън и принц Уилям. И то е абсолютно кралско! 

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж се преместиха в Anmer Hall след основен ремонт, но не очаквайте кралица Елизабет II да обядва в кухнята им. Така поне твърди анекдот, предаден от кралския биограф Сали Бедел Смит, която е написала книгата "Кралица Елизабет: Животът на един съвременен монарх".

Снимка: Getty Images

Според скорошно интервю, което авторката дава за People, кухнята на кейт Мидълтън била уютно пространство за нея и трите ѝ деца. Често цялото семейство се събирало да готви. 

Снимка: Getty Images

"Спомням си, когато тъкмо бяха завършили ремонта и поканиха кралицата на обяд. Тя каза: "Не мога да разбера защо всички прекарват времето си в кухнята" - споделя авторката на книгата. 

За да е в кондиция, освен че не се задържа в кухнята, кралицата има желязно правило за съня си. Тя си ляга винаги по едно и също време. Освен това задължително спи поне по 8 часа и половина. 

Кралицата предпочита да хапва риба и зеленчуци. Понякога си позволява и малки десерти. 

За всяко кулинарно желание на кралицата се грижи екипът ѝ от лични готвачи в дворецa. Но, оказва се, дори и те могат да се провалят!

Чарлз Оливър, бившия кралски служител, разкрива, че Нейно Величество веднъж е открила охлюв в едно от ястията си. Той описва случката в книга, съставена от дневници и личните му спомени. Реакцията на кралицата обаче била впечатляваща.

Върху откъснатия лист от тефтер, в който тя записвала похвали и оплаквания, открили мъртъв охлюв.

"Намерих това в салатата - вие бихте ли го изяли?'
- била написала кралицата. 

НЕЩА, ПО КОИТО БЪЛГАРИЯ НЕ ОТСТЪПВА НА КРАЛСКАТА КУХНЯ:

 

Един по-различен вид салата, която би хапна и кралицата: