Амбър Хърд допусна сериозна грешка, след като от свидетелското място в процеса, който Джони Деп води срещу нея, намеси името на модела Кейт Мос. Хърд, заяви, че се е страхувала, че Джони Деп ще бутне сестра ѝ по стълбите, както някога е бутнал Кейт Мос… но Джони Деп никога не е бутал Кейт за което тя свидетелства сама.

Снимка: Getty Images

Адвокатите на Джони Деп се възползваха от това, че Амбър Хърд спомена името на Кейт Мос и я призоваха като свидетел, а тя се включи виртуално от Лондон, където живее.

За пръв път Кейт Мос разказа истинската история за това, което се е случило в нощта, когато е паднала по стълбите в Ямайка. Може да чуете разказа ѝ във видеото с български субтитри.

Снимка: Getty Images

Защо е важно това, което Кейт Мос сподели?

От началото на съдебното дело, което Джони Деп заведе срещу Амбър Хърд, адвокатите му се опитват да убедят съдебните заседатели, че той не само бе е бил агресор във връзката си с Амбър Хърд, но дори е бил жертва на домашно насилие от нейна страна.

Снимка: Getty Images

За да оправдае един от случаите, в които е удряла Джони, Амбър Хърд заяви, че го е направила, за да спаси сестра си, която Джони е щял да бутне по стълбите. Актрисата си е спомнила слух, който е чула, според който Джони Деп е бутнал Кейт Мос.

Как започна слухът, че Джони Деп е бутнал Кейт Мос по стълбите?

Любопитно е, че този „слух“ не циркулираше в публичното пространство преди да бъде пуснат от самата Амбър Хърд през 2020 г. Тогава тя разказа историята със стълбите пред съда в Лондон, където Джони Деп беше завел дело срещу британския вестник „Сън“.

Снимка: Getty Images

За връзката на Джони и Кейт Мос се знаеше, че е била изпълнена с конфликти и публични скандали, както и един много известен инцидент, в който двойката разрушава хотелска стая, след което Джони Деп плаща 10 000 долара, за да покрие щетите. Никога обаче не е имало информация за домашно насилие.

Лъже ли Амбър Хърд?

Въпреки че историята с бутането по стълбите се оказа невярна, това не означава, че Амбър Хърд лъже. Тя никога не е казвала, че е била свидетел на инцидента, а само че е чула слух. Не е изключено такова твърдение да циркулира сред холивудския елит, въпреки че не е станало публично достояние.

 

Насилник ли е Джони Деп?

Във всеки случай обаче замесването на Кейт Мос беше грешка от страна на Амбър Хърд и поредният голям пропуск на адвокатите ѝ, които очевидно не са я посъветвали да не споменава непотвърдената история.

Още по темата: