Актрисата Амбър Хърд четири пъти застана на свидетелското място по делото, което Джони Деп заведе срещу нея. Тя разказа своята версия за случвалото се по време на злополучния им брак. И докато Амбър няколко пъти погледна към Джони Деп, той старателно избягваше погледа ѝ през цялото време. Защо Джони Деп не може да погледне бившата си в очите и признание ли е това за вина?

„Той знае, че е виновен“

Според Амбър Хърд избягването на очен контакт е признание за вина от страна на Джони Деп.

Снимка: Getty Images

„Той е виновен“, каза тя пред съда и съдебните заседатели. „Знае, че лъже. Защо иначе не би ме погледнал? Аз оцелях. Аз оцелях след това, което ми причини този човек. Тук съм и мога да го погледна в очите.“

 

Насилник ли е Джони Деп?

Обещание, дадено преди 6 години

Адвокатите на Джони Деп обаче напомниха на актрисата, че може да има и друго обяснение на странното поведение на клиента им.

Снимка: Getty Images

През 2016 г., малко след Хърд поиска от съда да получи ограничителна заповед срещу Деп, актрисата го е повикала, за да се срещнат. Джони Деп се съгласил на срещата, предполагайки, че Амбър иска да се помирят. Това се оказва и последната им среща.

В съда адвокатите на Деп пуснаха запис от въпросната среща. На него се чува как Джони Деп, осъзнал, че с брака му е свършено, казва следните думи:

„Няма да ни се налага да се виждаме повече. Няма да видиш очите ми отново.“

Снимка: Getty Images

6 години по-късно и през два тежки съдебни процеса, Джони Деп продължава да държи на думата си. Той се старае в никакъв момент да не поглежда към Амбър Хърд, за да не се срещнат погледите им.

„Той изпълни обещанието си, нали?“, попита адвокатът на Джони Деп.

Снимка: Getty Images

„Доколкото знам, той не може да ме погледне“, отговори Амбър Хърд. „Не може“.

 

Кой ще спечели делото?

Още по темата: