През април започна едно от най-следените съдебни дела на 21 век. Актьорът Джони Деп заведе дело срещу бившата си съпруга Амбър Хърд за клевета. През 2018 г. Амбър написа статия, в която се представя като жертва на домашно насилие. И макар че името на Деп не се споменава никъде в статията, актьорът смята, че се подразбира и че Амбър е отговорна за провала на кариерата му.

Снимка: Getty Images

През последните 5 седмици чухме свидетелските показания на Амбър, Джони Деп и много други хора, които разказват историята за едно семейство, което е било обречено на провал от самото начало.

Какви доказателства видяхме срещу Джони Деп?

  • На свидетелското място Амбър Хърд разказа шокиращи истории за агресия, насилие и сексуални посегателства.
  • Адвокатите ѝ показаха снимки на насиненото ѝ лице, кичури коса, за които се предполага, че Джони Деп е откъснал от главата ѝ, както и видео, в което Джони Деп вика и чупи неща.
  • Бяха показани съобщения, които Джони Деп е изпращал до свои познати, в които нарича Амбър с обидни думи и в които казва неща от типа на „надявам се в момента да е мъртва в багажника на кола“.
  • Кариерата на Джони Деп тръгва надолу много преди развода му с Хърд и той участва в редица неуспешни филми.

За всички е известно, че Джони Деп има проблем с алкохола и наркотиците – той никога не е крил това. Също така ексцентричния актьор има репутация на избухлив човек с труден характер.

Снимка: Getty Images

Въпреки пред това пред съда всеки ден има огромна тълпа, която с нетърпение чака да посрещне Деп като герой.

 

 

Джони Деп е един от най-известните актьори на света

Макар че почти няма човек, който да харесва филми като „Мордекай“, „Самотният рейнджър“, „Туристът“, „Алиса в огледалния свят“ и „Превъзходство“, Джони Деп продължава да е сред най-обичаните актьори на света.

Снимка: Getty Images

Въпреки всичко той продължаваше да получава роли в неуспешни филми, в които взимаше огромни хонорари. А не всички филми в кариерата му са неуспешни – Джони Деп има три номинации за наградата „Оскар“.

Снимка: Getty Images

За разлика от него Амбър Хърд е значително по-неизвестна. Най-популярният филм, в който участва, е „Аквамен“, но хората я познават най-вече като съпругата на Джони Деп, която го обвинява в насилие.

Хората са много по-склонни да повярват на любимия си Джони, отколкото на Амбър, без значение какво казва който и да е от тях.

Джони Деп се представя по-добре в съда

И Амбър и Джони са актьори. Няма съмнение, че и двамата са посъветвани от консултантите си как трябва да се държат, за да спечелят на своя страна съдебните заседатели.

Разликата е, че поведението на Джони Деп се приема по-добре от зрителите на процеса.

Амбър Хърд е крехка, слаба и често губи самообладание, въпреки че в показанията си казва, че се опитва да бъде силна и по тази причина не е разкрила какво ѝ е причинявал Джони Деп по-рано. В един момент двамата застанаха много близо един до друг и Амбър се дръпна ужасена.

Джони Деп е съвсем различен. Той се държи като рок звезда, маха на почитателите си пред съдебната зала, отговаря с ирония на въпросите на адвокатите на Амбър и всеки път, когато показват доказателства срещу него, той демонстрира с изражението си, че не ги приема сериозно.

Снимка: Getty Images

Джони Деп играе ролята на човек, който е сигурен в правотата си и това му помага. Поне в социалните мрежи, а може би и пред съдебните заседатели.