Много, много по-умна от повечето от нас - такава се оказа британската актриса и модел Кейт Бекинсейл, която в неотдавнашно интервю за Хауърд Стърн Бекинсейл разкри, че като дете майка ѝ е проверила коефициента ѝ на интелигентност. Той е бил много, много висок. IQ тестът на Кейт Бекинсейл бил 152 точки. Всъщност по време на интервюто тя се обади на майка си, за да потвърди, и да, вярно е - тя наистина има 152 IQ.

IQ-то на Кейт Бекинсейл е по-високо от това на 98% от хората. Според Healthline 98% от хората имат коефициент на интелигентност под 130. Така че... да, Кейт Бекинсейл е адски умна. Средният коефициент на интелигентност обикновено е между 85 и 115. Резултат от 140 или повече обикновено се смята за гениален.

Уорън Бъфетe казал, че за да бъдеш наистина успешен, трябва да имаш поне 130 IQ. Мозъкът на Кейт Бекинсейл очевидно е доста по-мощен от това. Смята се, че Илон Мъск има коефициент на интелигентност около 155. Това означава, че Кейт Бекинсейл е толкова умна, колкото и Мъск. Къде тогава е нейната версия на "Тесла"?

Снимка: Getty Images

В интервюто си за Хауърд Стърн Кейт Бекинсейл споделя, че според нея високата ѝ интелигентност се е отразила негативно на кариерата ѝ. Тя също така каза, че почти всеки високоинтелигентен човек, когото е срещала, би желал да е с 30% по-малко умен.

Високият коефициент на интелигентност все пак не е могъл да навреди толкова много на кариерата на Бекинсейл. Наскоро тя се снима в Jolt - екшън комедия с Джай Кортни и Лавърн Кокс. Филмът излезе на екран с добри отзиви. Тя участва и в поредицата филми за вампири "Подземен свят" от 2003 г. до последната част от 2016 г. - "Подземен свят: Кървави войни“.

През последните години Кейт Бекинсейл става все по-забележима в социалните мрежи. По-специално тя използва уменията си на модел, за да поддържа имиджа си на модна икона, като същевременно, разбира се, задоволява безкрайната нужда на интернет от сладникаво кифленско съдържание.

В хода на кариерата си Бекинсейл се е снимала във всевъзможни творби. За първи път става известна чрез британските адаптации на класики като "Много шум за нищо" на Кенет Брана и добре оценената ITV версия на "Ема" на Джейн Остин. След като пристига в Холивуд, Кейт Бекинсейл се снима първо в независими драми като "Последните дни на диското", преди да навлезе в територията на блокбастърите с "Пърл Харбър" на Майкъл Бей.

Оттогава насам тя се е снимала във всички възможни жанрове и мащаби филми - от романтични комедии през свръхестествени екшъни като "Ван Хелсинг" и "Подземен свят“. В момента тя участва в стрийминг драмата на Paramount+ „Guilty Party“, където играе опозорена журналистка.

Дали някога отново ще я видим в ролята на вампир, който рита задници, зависи от нея и от безумно високото ѝ IQ, пише още БГНЕС.