Кейт Бекинсейл мрази идеята за срещи с мъж и никога не е била на истинска такава. Поне така твърди самата тя в интервю за предаването „Екстра“.

Снимка: Getty Images

„Знаете ли, че никога не съм била наистина на среща“, попита тя. „Буквално като срещна някого, го опознавам на работа и след това или се омъжвам за него, или забременявам от него.“

Макар думите на Кейт очевидно да са шега, в тях има и известна доза истина. Кейт беше омъжена само веднъж – от 2004 г. до 2019 г., като съпругът ѝ Лен Уайзман беше режисьорът на част от филмите от поредицата „Подземен свят“. Именно участието ѝ в тези филми направи Кейт Бекинсейл световноизвестна.

Снимка: Getty Images

Въпреки сравнително продължителния им брак (особено за стандартите на Холивуд), Кейт и Лен нямат общи деца. Актрисата обаче е майка на момиче от предишна връзка – отново с човек, с когото е работила.

Снимка: Getty Images

Кейт Бекинсейл и британският актьор Майкъл Шийн бяха заедно от 1995г. до 2003 г. Дъщеря им Лили Мо Шийн се роди през 1999 г., но Майкъл и Кейт така и не сключиха брак.

Снимка: Getty Images

Една от най-неприятните идеи за красивата актриса е някога да отиде на среща с човек, когото не познава достатъчно добре.

„Не мога да се сетя за нищо, което да мразя повече от това да седя пред някого, когото не познавам“, сподели тя. „Има голям шанс да не го харесам, а трябва да седя и да го гледам как се храни.“

Снимка: Getty Images

След финализирането на развода си с Лен Уайзман, Кейт беше забелязана с двама други мъже, като и двамата бяха значително по-млади от нея. През 2019 г. имаше връзка с 20-години по-младия актьор Пийт Дейвидсън, който малко преди това развали годежа си с певицата Ариана Гранде. През 2020 г. актрисата вече имаше нова връзка – с музиканта Гуди Грейс с когото бяха заедно 9 месеца.