Почитателите на хитовия драматичен сериал „Обадете се на Сол“ са много разтревожени за здравето на актьора в главната роля и то не без причина. Съвсем скоро след началото на снимките на шестия сезон на сериала, Боб Оденкърк е припаднал на снимачната площадка и е трябвало да бъде приет по спешност в болница.

Снимка: Getty Images

През целия минал ден нямаше информация за състоянието на актьора, което още повече разтревожи почитателите, приятелите и колегите му.

Актьорът Брайън Кранстън, който изпълнява главната роля в хитовия сериал „В обувките на Сатаната“, публикува в социалните мрежи пост, посветен на Оденкърк.

„Тази сутрин се събудих с новина, която ме обезпокои“, написа номинираният за „Оскар“ актьор. „Моят приятел Боб Оденкърк е колабирал на снимачната площадка на „Обадете се на Сол“. Той е в болница в Албакърки и получава медицински грижи, но състоянието му все още не е публично известно. Моля ви, отделете малко време днес, за да му изпратите молитви и позитивни мисли.“

Арън Пол, друга звезда от „В обувките на Сатаната“, също публикува съобщение, свързано с Оденкърк.

„Обичам те, приятелю“, написа той и придружи поста с черно сърце.

Неизвестността за състоянието на Оденкърк продължи допреди няколко часа, когато Нейт Оденкърк, 22-годишният син на актьора, написа кратко съобщение в Туитър.

„Той ще се оправи.“

След това стана ясно, че Боб Оденкърк има сърдечен проблем, който е причината за припадъка, но в момента е стабилен и се лекува.

Снимка: Getty Images

Сериалът „Обадете се на Сол“ е предистория на „В обувките на Сатаната“. В него много подробно се развива образа на адвоката Джими Макгил, който беше въведен като комичен образ в другия сериал, но стана любимец на феновете. Новият сериал проследява трансформацията на Джими в безскрупулния адвокат Сол Гудман.

Боб Оденкърк със създателя на "В обувките на Сатаната" и "Обадете се на Сол" Винс Гилигън
Снимка: Getty Images

Шестият сезон от сериала ще е последен и ще служи едновременно като връзка с „В обувките на Сатаната“ и за заключение на историята на Сол Гудман. Епизодите, които трябва да излязат следващата година, са очаквани с нетърпение от феновете. Последният сезон ще е с три епизода по-дълъг от предходните 5 и ще има общо 13 епизода.