Рапърите Дрейк и 21 Савидж са дадени на съд от медийната компания "Конде Наст", която е издател на списание "Вог" - по обвинения, че са използвали без разрешение името на списанието, за да популяризират новия си съвместен албум "Her Loss", съобщава "Гардиън".

Ищецът твърди, че промоционалната кампания на изпълнителите, включително и към техните над 135 млн. последователи в социалните медии, е изградена "изцяло" на незаконно използване на търговски марки на "Вог" и фалшиви изображения, според които рапърите ще се появят на следващата корица на изданието с "любовта и подкрепата" на дългогодишния главен редактор Ана Уинтур.

"Всичко е лъжа. И нищо от това не е разрешено от "Конде Наст", се казва в жалбата, подадена във Федерален съд на Манхатън.

Издателят твърди, че обвиняемите са създали и фалшив брой на "Вог", разпространяван в големите градски райони заедно с плакати, чието оформление имитира това на изданието.

Според жалбата резултатът е "безпогрешно" объркване сред аудиторията, включително и от медии, които представили Дрейк и 21 Савидж като „нови звезди от корицата" на "Вог".

Лари Стайн, адвокат на обвиняемите, отказа коментар с обяснението, че все още не се е започнал с внесената жалбата.

Медийната компания "Конде Наст" иска обезщетение от поне четири милиона щатски долара, или троен размер на този на печалбите на рапърите от албума и "фалшивото" издание. Настоява също за компенсация за нанесени щети и да се прекрати незаконното използване на всички търговски марки, пише още БТА.

От компанията твърдят, че многократно са се опитвали от 31 октомври насам да разрешат казуса с Дрейк и 21 Савидж.

"Пренебрежителното незачитане на правата на "Конде Наст" от страна на ответниците не оставя друг избор, освен да предприемем тези действия", се казва още в съобщението.

Вижте повече за Дрейк в следващото видео: