След смъртта на кралица Елизабет II, най-големият син на кралица Елизабет II принц Чарлз ще заеме поста ѝ като крал на Великобритания. От Кларънс хаус потвърдиха, че той ще приеме името крал Чарлз III.

През 2009 пиар специалистът Ива Екимова се среща с принца по покана на създадения от него Тръст за опазване на културно-историческото наследство в Европа.

Поканата е и към тъкачница за килими „Хемус“ в Костандово, които от години реставрират килимите в дворците на британското кралското семейство.

"Партньорите на българските тъкачи от Уелс бяха домакини на срещата, за която принц Чарлз пристигна директно от Бъкингам. Кацна на стадиона на училището, в което е учил, с личния си хеликоптер.

ГОСТОПРИЕМСТВО

Той и Камила бяха посрещнати от нашите домакини в изложбената зала, в която седят образците на най-доброто от тъкаческото и текстилно изкуство в Англия. Направи ми впечатление на изключително мил, сърдечен и изискан мъж. Имахме честта и да се запознаем с Камила, която вече от няколко години бе негова официална съпруга. Срещата беше изключително вълнуваща.

Освен на гостоприемството на принца и съпругата му, нашите домакини и местната общност, успяхме да се насладим на автентична уелска кухня. В това вълнуващо пътешествие бяхме подкрепени от тогавашното социално министерство, които изпратиха официално писмо до представителите на Кралския двор.

СТИЛ И ЕТИКЕТ

Най-интересното в подготовката ни за това пътуване бе запознаването с протокола за среща с принц Чарлз и Камила, въпреки че срещата бе, по-скоро, неофициална. Посъветвахме се с най-изявените експерти по протокол за всеки детайл: дължина на поли и рокли, в колко часа кое се облича, подава ли се ръка при запознанство, височина на ток, прическа, грим, бижута, задължителния чорапогащник и какво ли още не."

Снимка: Алекс Рамзи, прес-канцелария

Ива Екимова признава, че няма лични впечатления от покойната кралица Елизабет II, но за нея тя безспорно е най-атрактивен и вълнуващ за мен бе сериалът на Netflix – The Crown.

  • 18-годишен гвардеец от погребението на Елизабет II е открит мъртъв
  • Кейт Мидълтън – снимки от времето, когато никой не знаеше коя е
  • Първите монети с лика на Чарлз III – вижте защо гледа наляво
  • Меган Маркъл "си мислеше, че ще бъде Бионсе на Обединеното кралство"
  • Кейт Мидълтън с червено палто на LK Bennett веднага след края на траура
  • Стана ясно кога ликът на Чарлз III ще се появи върху банкноти и монети
  • Бъкингам представи монограма на Чарлз III, който постепенно ще замести стария на Елизабет II
  • Чарлз III в работна среда – обърнете внимание на червената кутия!
  • Кейт Мидълтън ли ще наследи бижутата на кралица Елизабет II?
  • Първа снимка на надгробната плоча на Елизабет II, която отново е до своя съпруг Филип