След смъртта на кралица Елизабет II, най-големият син на кралица Елизабет II принц Чарлз ще заеме поста ѝ като крал на Великобритания. От Кларънс хаус потвърдиха, че той ще приеме името крал Чарлз III.

През 2009 пиар специалистът Ива Екимова се среща с принца по покана на създадения от него Тръст за опазване на културно-историческото наследство в Европа.

Поканата е и към тъкачница за килими „Хемус“ в Костандово, които от години реставрират килимите в дворците на британското кралското семейство.

"Партньорите на българските тъкачи от Уелс бяха домакини на срещата, за която принц Чарлз пристигна директно от Бъкингам. Кацна на стадиона на училището, в което е учил, с личния си хеликоптер.

ГОСТОПРИЕМСТВО

Той и Камила бяха посрещнати от нашите домакини в изложбената зала, в която седят образците на най-доброто от тъкаческото и текстилно изкуство в Англия. Направи ми впечатление на изключително мил, сърдечен и изискан мъж. Имахме честта и да се запознаем с Камила, която вече от няколко години бе негова официална съпруга. Срещата беше изключително вълнуваща.

Освен на гостоприемството на принца и съпругата му, нашите домакини и местната общност, успяхме да се насладим на автентична уелска кухня. В това вълнуващо пътешествие бяхме подкрепени от тогавашното социално министерство, които изпратиха официално писмо до представителите на Кралския двор.

СТИЛ И ЕТИКЕТ

Най-интересното в подготовката ни за това пътуване бе запознаването с протокола за среща с принц Чарлз и Камила, въпреки че срещата бе, по-скоро, неофициална. Посъветвахме се с най-изявените експерти по протокол за всеки детайл: дължина на поли и рокли, в колко часа кое се облича, подава ли се ръка при запознанство, височина на ток, прическа, грим, бижута, задължителния чорапогащник и какво ли още не."

Снимка: Алекс Рамзи, прес-канцелария

Ива Екимова признава, че няма лични впечатления от покойната кралица Елизабет II, но за нея тя безспорно е най-атрактивен и вълнуващ за мен бе сериалът на Netflix – The Crown.

  • Принц Хари е в Англия заради съдебно дело, но няма да се види с брат си и баща си
  • Защо само принц Уилям ще целуне Чарлз Трети по време на коронацията
  • Крал Чарлз Трети остави сина си принц Хари без дом във Великобритания
  • Кейт Мидълтън се срещна със 109-годишна жена, направи й палачинки
  • Андрю Лойд Уебър написа химн за коронацията на крал Чарлз III
  • Камила, съпругата на крал Чарлз Трети, отново е с COVID-19
  • Разсекретиха тайни писма на принцеса Даяна
  • Братовчедката на Хари и Уилям – принцеса Юджини, очаква второ дете
  • Ким Кардашиян купи спиращо дъха колие, носено от принцеса Даяна
  • Принц Хари за раздялата с жената, която Уилям и Кейт харесаха за негова съпруга: И двамата плакахме