В момента филмовата компания „Уорнър“ е наела външна фирма, която да разследва обвиненията срещу „Шоуто на Елън“ и водещата Елън Дедженеръс. Част от хората, които работят по предаването се оплакаха от лошо отношение, което предизвика разследването. Актьорът Аштън Къчър реши да покаже подкрепа към водещата и изведнъж се оказа в окото на бурята, обвинен, че не зачита чувствата на хората.

В публикацията си в Туитър актьорът написа: “Не съм разговарял с Елън и мога да говоря само за това, което аз съм преживял. Тя и нейният екип винаги са се държали уважително с мен и с екипа ми. Тя никога не се е възползвала от славата си, което намирам за много честно поведение. Когато нещо не е наред, тя се заема с него и го оправя.

Веднага след това Къчър беше обвинен, че говори така само защото Елън му е позната и също като него е звезда.

Разбирам защо останалите знаменитости толкова много защитават Елън. И аз я харесвам, но… служителите ѝ се оплакват за това, което им се е случило на работното място. Можеш ли да разбереш това? Никой не знае какво е това, освен тях самите. По този начин се омаловажават преживяванията им.

Къчър отговори, че разбира.

Друг потребител опита да разясни на Аштън Къчър какъв всъщност е проблемът и защо той не може да има обективно мнение:

Аштън, въпросът не е как екипът ѝ се е отнасял с други звезди, а как са се отнасяли с членовете на самия екип. Схващаш ли?“

На този коментар Къчър отвърна, че „схваща“, но смята, че хората трябва да бъдат държани отговорни за собствените си действия.

Обвиненията срещу шоуто са за „токсична“ работна среда, расова дискриминация и сексуален тормоз. Самата Елън не е обект на разследването, но въпреки това много хора призовават тя да бъде заменена като водещ на шоуто.

Снимка: Getty Images

Водещата, която дълго време беше една от най-големите звезди в Америка и символ на ЛГБТ обществото, бързо се превърна в едно от най-мразените лица в интернет, след като в мрежата изплуваха десетки истории за ужасното ѝ поведение. Повечето от тези истории са от анонимни хора и от бивши служители.

Освен Къчър в подкрепа на Елън се обяви съпругата ѝ Порша де Роси.

Междувременно се заговори, че Елън наистина може да бъде махната от шоуто, а някои източници посочват като евентуален заместник комикът Ерик Андре.