Забавна, мила и приятелски настроена - тези думи щяхте да чуете за Елън Дедженеръс… допреди само 6 месец. За по-малко от половин година интернет беше наводнен с ужасни истории за нея, които разкриват, че водещата, която е мила и добра на екрана, всъщност е студена и надменна в реалния живот. Как тази промяна се случи толкова бързо?

Една пренебрегната холандска влогърка

През февруари влогърката NikkieTutorials, която си изкарва прехраната като прави видеа за красота в YouTube, сподели колко зле се е почувствала, след като по-рано е била поканена да участва в шоуто на Елън.

Всеки гост в шоуто на Елън си има собствена тоалетна, но аз нямах. Не ми позволиха да използвам и най-близката, защото беше запазена за “Джонъс Брадърс”.

Пред медиите в родината си влогърката сподели: “Сигурно бях наивна, но очаквах едва ли не да ме посрещнат с конфети. Вместо това ме посрещна гневна стажантка, която беше затрупана с работа.

Тъй като не е била от големите звезди в шоуто, холандката не е получила никакво внимание от водещата преди предаването.

Снимка: Getty Images

Гадни истории за Елън Дедженеръс като благотворителност

Два месеца след като NikkieTutorials сподели преживяванията си, комикът Кевин Портър призова феновете си в Туитър да му изпращат гадни истории за Елън Дедженеръс, като обеща, че за всяка една ще прави дарение от два долара на местна благотворителна кауза.

Снимка: Getty Images

Стотици хора се отзоваха и обрисуваха водещата като егоистична и надменна. Макар историите да няма как да бъдат потвърдени, обвиненията срещу Елън започнаха да набират все по-голяма популярност:

Когато бях на 15 имаше конкурс за ръчно направен бюст на Елън. Работих много усърдно по този и дори ѝ написах писмо. Няколко седмици по-късно тя го използва като реквизит за някаква игра и го даде на случаен човек с 500 долара, прикрепени към него.

Работих в заведение за хранене и сервирах на нея и на Порша. Тя написа писмо до собственика и се оплака за счупения ми нокът - не защото е бил в чинията ѝ, а просто защото ми е бил на ръката. Предишната вечер бях работила докато затворихме и това се случи на следващата сутрин. Почти ме уволниха.

Работя на снимачната площадка на телевизионно предаване, което се снима до нейното студио. Това се случи на 50-ия рожден ден на отговорника за шоуто. Щяхме да правим специален обяд с месо на грил. Елън изпрати някого навън, за да ни накара да спрем, защото тя не ядяла месо. Тя е най-ужасната.

А) Тя има много “чувствителен нос” и задължително трябва да дъвчеш дъвка от купа пред офиса ѝ, преди да говориш с нея. И ако реши, че ѝ миришеш, трябва да се прибереш и да се изкъпеш.
Б) На нов член на екипа са казали, че тя си избира по един човек на ден, когото да мрази. Вината не е в теб, издръж и на следващия ден ще мраз някой друг. Той не е повярвал, но в крайна сметка се е оказало самата истина.

Самата Елън не си помогна, като сравни имението си със затвор

Горе-долу по същото време Елън Дедженеръс сама даде повод за критики, като сравни имението за милиони си със затвор. Много потребители на социалните мрежи се възмутиха.

Хората буквално умират от коронавирус в затворите, а Елън си прави шеги с това.

А след това започнаха и по-сериозните обвинения

По време на карантината Елън Дедженеръс започна да прави шоуто си от дома си, заедно със само още четирима души от екипа. В края на април списание “Variety” излезе със статия, в която цитира двама анинимни служители на шоуто, които са споделили, че нямат никаква яснота колко и дали изобщо ще получат заплащане за времето, в което нямат възможност да работят.

Снимка: Getty Images

Много американски предавания трябваше да съкратят персонала си или пък да им плащат по-малко, но поне са им дали яснота. По време на карантината Елън призова зрителите си да бъдат мили един с друг, но служителите ѝ са на мнение, че самата тя не спазва съвета си. Списанието даде за положителен пример водещия Джими Кимъл, който плат на екипа на шоуто си пълни заплати от собствения си джоб.

Още много обвинения

След това Елън беше затрупана под лавина от неприятни истории, в които е замесена.

Снимка: Getty Images

Бившият ѝ бодигард разкри, че по време на “Оскар”-ите през 2014 г. той е трябвало да охранява Елън и семейството ѝ. Мъжът сподели, че съпругата на Елън, Порша де Роси, е била много мила и по едно време е пожелала да го запознае с водещата. Когато обаче го е представила, Дедженеръс само му е хвърлила презрителен поглед и нищо не е казала.

Един бивш продуцент на шоуто ѝ пък каза: “Тя не е някакъв демон, но живее в свой собствен свят на привилегии. Веднъж се обади на Стив Джобс, за да се оплаче, че шрифтът на телефона ѝ не е достатъчно голям.

Официално разследване срещу Елън Дедженеръс

През последните месеци обвиненията срещу Елън ставаха все по-сериозни и тази седмица продуцентската къща „УорнърМедиа“ започна разследване на шоуто на Елън Дедженерис за „токсична работна среда“, след като „Бъзфийд“ публикуваха материал по темата. В него става въпрос за лошо отношение към служителите и създаване на атмосфера на страх, пишат световните медии.

Според различни източници продуцентите на предаването не проявявали толеранс за спешни семейни случаи, въвеждали необичайни правила и карали недоволните служители да си мълчат.

Снимка: Getty Images

В един от случаите жена си взела отпуск след опит за самоубийство и когато се върнала на работа станало ясно, че позицията и е елиминирана. Друга чернокожа служителка посъветвала продуцент, че е полезно екипът да премине обучение за расово разнообразие, но била скастрена.

Повечето обвинения за лошо отношение са насочени предимно към старши мениджмънта на предаването, като от „Бъзфийд“ коментират, че не са открили уличаващи случки със самата водеща Елън Дедженерис.

Повече за това може да прочетете на btvnovinite.bg: