Комедиантката Елън Дедженеръс ще получи награда за цялостни постижения на церемонията по връчване на "Златните глобуси" догодина. С наградата организаторите отличават 25-годишната кариера на Дедженеръс в американската телевизия.

61-годишната Дедженеръс ще бъде втората носителка на наградата "Карол Бърнет", която за първи път бе връчена на самата актриса на церемонията по връчването на "Златните глобуси" през януари тази година.

Дедженеръс, една от най-известните хомосексуални жени в шоубизнеса, започва кариерата си в стендъп комедии, преди да премине към телевизията. В момента тя е водеща на "Шоуто на Елън Дедженеръс".

Елън Дедженеръс се разкрива официално като лесбийка в шоуто на Опра Уинфри през 1997 г. по време на четвъртия сезон на нейния ситком "Елън".

Снимка: Getty Images

"В допълнение към нейния телевизионен успех, тя е застъпник и филантроп, давайки гласност на тези, които нямат такава, и разпространява доброта и радост чрез силата на своето предаване", заявява Лоренцо Сория, президент на Асоциацията на холивудската чуждестранна преса (HFPA), която раздава Златните глобуси.

Американската ТВ водеща и актриса също така е носителка на награда "Еми" и озвучава гласа на Дори в анимационния филм "Търсенето на Немо".

Церемонията по награждаването на "Златните глобуси" ще се проведе в Бевърли Хилс на 5 януари 2020 г.