Карантината се оказа неспособна да спре популярните телевизионни водещи да продължат да правят предаванията си, макар и от вкъщи, вместо от студиото. Те обаче не бива да забравят, че тези дни хората са много чувствителни на тема карантина или коронвирус и трябва да подбират добре шегите си. Последната засега знаменитост, която научи този урок, беше комедиантката Елън Дедженеръс, която сравни карантината и задължителната самоизолация с престой в затвор.

“Едно от нещата, които научих от това да съм в карантина е, че то е като да си в затвора”, каза тя на почитателите си в интернет. “Най-вече защото нося същите дрехи вече 10 дни и всички тук са хомосексуалисти.”

Снимка: Getty Images

На пръв поглед в шегата няма нищо лошо, защото най-вероятно много от нас са с дрехи на по над седмица. А в частта за хомосексуалистите, Дедженеръс имаше предвид себе си и съпругата си Порша де Роси, с която са женени от 2008 г. Сравнението със затвор обаче успя да разгневи някои хора.

В социалните мрежи се появиха коментари от типа на: “Много е нетактично да стоиш в имение за 15 милиона долара, да се оплакваш и да го сравняваш със затвор.

Елън Дедженеръс се чувства като в затвор в тази къща”, написа потребител на Туитър и пусна снимка на луксозната къща на водещата в Калифорния.

Като изключим това, че хората в затворите не могат да се дистанцират един от друг, нямат достатъчно вода и тоалетна хартия и ще умират на големи групи заради COVID-19, твоята карантина, Елън, със сигурност е като престой в затвор.

Снимка: Getty Images

Заради коментарите, видеото беше изтрито много бързо, а водещата отговори: “Тъжно ми е за всички деца вкъщи, всички студенти и всички родители. Тъжно ми е за много хора. Но също така вярвам, че хората имат нужда от окуражаване и точно това правя аз.

Елън Дедженеръс не е единствената знаменитост, която беше разкритикувана заради коментарите си около пандемията. Неотдавна звездата от “Жената чудо” Гал Гадот и други актьори ядосаха почитателите си, като опитаха да “помогнат” на заразените с песен, вместо с реална финансова подкрепа. Еванджелин Лили от "Изгубени” си заслужи критики заради първоначалния отказ да приеме нуждата от изолация за реална (макар в същото време друг актьор от същия сериал да беше заразен с вируса), а Мадона трябваше да изтрие коментара си, че всички са равни пред заплахата от коронавирус, след като потребители на социалните мрежи ѝ посочиха, че по света има много бедни хора, които са най-уязвими.