Една по една световните звезди започнаха да публикуват съобщения и видеа, в които коментират пандемията от коронавирус. Едно от най-новите подобни съобщения е на поппевицата Мадона, която призова хората към единство пред заплахата от опасния вирус. Звездата обаче вероятно трябваше по-добре да обмисли думите си, тъй като твърдението ѝ, че пред коронавируса всички сме равни, предизвика вълна от недоволство сред почитателите ѝ.

Във видеото Мадона е седнала във вана с цветчета във водата и е чисто гола. Тя нарича вируса COVID-19 “великият изравнител” и казва, че пред него всички са равни и няма значение дали си беден или богат.

Реакциите не се забавиха и някои от последователите на певицата в социалните мрежи я укориха, че се поставя наравно с хората от бедните страни.

Съжалявам, кралице моя, но колкото и да те обичам, не сме равни”, написа един от почитателите ѝ. “Всички можем да умрем от тази болест, но бедните ще страдат най-много. Няма нищо романтично в тази трагедия.

Друг потребител на Инстаграм атакува певицата дори повече: “Глупости! Ние трябва да ходим на работа, докато ти си вземаш вана с цветчета и всякакви глезотии.

Това е поредният случай, в който певицата прави опит да публикува нещо смислено или положително, но получава негативни коментари. Неотдавна тя пусна видео в Туитър и беше обвинена, че ботоксът ѝ личи твърде много и се усеща загубата на гласа ѝ:

Мадона си навлече сериозни критики и покрай турнето си, което трябваше да се състои от 93 концерта, но заради различни здравословни проблеми певицата отмени цели 16 участия. Последните два концерта, които трябваше да са в Париж, бяха отменени от френските власти заради епидемията от коронавирус.