Ако сте фенове на Мадона и сте си купили билети за някой от предстоящите ѝ концерти в Лисабон, Лондон или Париж, имайте предвид, че вероятността певицата изобщо да не се появи на сцената е голяма. Миналата неделя почитателите ѝ в Лисабон получиха имейл, който ги уведомяваше, че концертът е отменен… 45 минути преди началото му.

Това е първият концерт в Европа, който певицата отменя, но общо осмият от турнето ѝ „Madame X“. Тя вече отмени по едно участие в Лос Анджелис и Маями, две в Ню Йорк и всичките три в Бостън. Статистиката показва, че един на всеки осем концерта на Мадона не се състои.

Снимка: Getty Images

Дори когато певицата все пак излиза на сцената, често пъти това става с голямо закъснение. Неотдавна един от концертите ѝ закъсня с цели два часа, заради което срещу нея беше предявен съдебен иск.

С турнето си „Madame X“ Мадона цели да промотира 15-ия си албум. Първоначалната идея беше да има общо 93 участия, но здравословното състояние на 61-годишната певица не позволи това да се случи. Още в началото на турнето си певицата се оплака от травма в коляното и вероятно това е причината за отменянето на концертите в Бостън.

Снимка: Getty Images

Стига да не бъде отменен, тази вечер трябва да се състои следващият концерт в Лисабон. От 27 януари до 16 февруари ще са концертите в Лондон, а от 20 февруари до 11 март Мадона ще е в Лондон. Ако всичко продължава както досега, Мадона най-вероятно ще отмени 3 или 4 от оставащите концерти.