След като преди няколко дни актрисата Еванджелин Лили написа в Инстаграм, че не одобрява мерките, които правителството предприема, за да се пребори със заразата от коронавирус, срещу нея се изля поток от критики. Звездата от “Изгубени” и “Ант-мен и Осата” беше обвинена в безразсъдно и егоисточно поведение.

Сред хората, които я критикуваха, беше и актрисата Маги Грейс, която също стана известна благодарение на ролята си в хитовия сериал от началото на века. Тя написа, че е притеснена от думите на Еванджелин и ѝ напомни, че сред заразените има и един актьор от “Изгубени” - Даниъл Дей Ким.

Звездата от "Изгубени" Даниъл Дей Ким е сред заразените с коронавируса
Снимка: Getty Images

Реакциите очевидно накараха актрисата Еванджелин Лили да се засрами и тя публикува ново съобщение под снимка, на която играе на настолни игри с децата си:

Пиша ви от дома си, където съм изолирана от 18-и март, когато социалната изолация беше обявена за задължителна в малкото общество, в което живея”, написа тя. “Когато написах предишния си пост, указанията на властите бяха да не се събираме в групи с повече от 250 човека и да мием ръцете и редовно, което правихме. Два дни по-късно ни беше наредено да избягваме всякакъв контакт и въпреки притесненията ми за икономическата и политическата обстановка ви моля да имате предвид, че ДАВАМ СВОЯ ПРИНОС ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАРАЗЕНИТЕ. ПРАКТИКУВАМ СОЦИАЛНО ДИСТАНЦИРАНЕ И ОСТАВАМ ВКЪЩИ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ.

Снимка: Getty Images

Актрисата се извини за неуважението, което е показала към тези, които са заразени или имат близки заразени, след като в предишния си пост написа, че коронавирусът е обикновен грип и че цени свободата си повече от живота си, затова продължава да живее нормално:

Специално се извинявам на тези, които са най-засегнати от пандемията. Не исках да ви обидя. Когато написах поста си отпреди 10 дни мислех, че внасям спокойствие сред хаоса.