Една от най-известните американски водещи се извини на служителите си, след като през последните месеци беше обвинена, че не предоставя добра работна атмосфера на хората, котио работят за шоуто. Елън обеща, че в бъдеще ще се постарае на даде на всички възможност да вършат работата си без напрежение. Тя също така сподели, че е искала да направи изявлението на живо, но не е успяла заради COVID-19.

В писмото си 62-годишната Елън Дедженеръс пише: „В първия ден от шоуто ни казахa, че то ще бъде едно щастливо място – никой няма да повишава глас и всички ще бъдат третирани с респект. Разочарована съм да разбера, че това не е било така и че нещо се е променило. Съжалявам за това. Всеки, който ме познава, ще потвърди, че това не е нещо, което съм искала да се случи.

Снимка: Getty Images

Миналата седмица компанията Уорнър започна разследване, след като се появиха много сериозни обвинения за лоша работна атмосфера. Самото разследване не е насочено срещу водещата, но въпреки това тя е в центъра на вниманието, тъй като е най-важната фигура в популярното токшоу „Шоуто на Елън“.

Водещата сравни случващото се сега с 1997 г., когато реши официално да признае хомосексуалността си. Дедженеръс, която днес е женена за актрисата Порша де Роси, сподели: „Като някой, който беше съден и почти изгуби всичко само заради това каква съм, напълно разбирам и изпитвам състрадание към хората, на които някой гледа различно, които не са третирани като равни или, по-лошо, са третирани като по-нисши.

Снимка: Getty Images

Информацията за лошото отношение към служителите на шоуто излезе след поредица разкрития за характера на водещата. Нейни бивши служители и анонимни настоящи я описват като надменна и агресивна. Една от основните причини за скандала, който предизвика и разследването, беше, че хората, които в момента нямат работа по предаването, тъй като то се прави само от Елън у дома и още няколко души, нямат яснота дали и кога ще получат заплащане за времето на карантината.