Един от най-големите хитове, създадени в западната ни съседка – „Южен вятър“, ще се завърти премиерно в ефира на bTV Action от 14 септември.

Първоначално „Южен вятър“ излиза като пълнометражен филм през 2018 година. Премиерата му постига зашеметяващ успех - филмовите критици пишат суперлативни ревюта, бокс офис приходите надминават 400 000 евро, а филмът се превръща в една от най-гледаните сръбски продукции на всички времена. Успехът на филма вдъхновява режисьора Милош Аврамович да разкаже историята и на малкия екран. За целта той разделя оригиналния филм на четири части и заснема десет допълнителни епизода. Така се ражда първият сезон на сериала, а към момента се работи по реализирането на нови епизоди, както и на филмовото продължение – „Южен вятър 2: Ускорение“.

Снимка: bTV Media Group

Освен редица сръбски звезди, в „Южен вятър“ участват и едни от най-обичаните и популярни български актьори - Христо Шопов, Александър Сано, Иван Костадинов и Ивайло Захариев.

Снимка: bTV Media Group

Историята

„Южен вярът“ проследява историята на Петър (в ролята Милош Бикович) – член на белградската мафия, който влиза в конфликт с местен криминален бос и така поставя себе си и близките си в смъртна опасност. Сериалът е дързък и ироничен разказ за белградския подземен свят. Поредицата черпи вдъхновение от мрачните събития на 90-те години – период, в който на Балканите царят политически хаос, бедност и безредие.

Снимка: bTV Media Group

„Историята е универсална, би могла да се развива както в Париж, така и в Кабул“ - казва режисьорът Милош Аврамович. „Целта ни бе да създадем висококачествена продукция, която да забавлява зрителите.“

Снимка: bTV Media Group