Мариан Вълев ще е звезда в продължението на най-гледания сръбски филм "Южен вятър", като българският актьор гостува в студиото на COOLt, където за пръв път разкри подробности за участието си в продукцията.

"Преди няколко дни завършихме снимките на втората част на игралния филм, както и част от бъдещия сериал, тъй като те се снимат паралелно", каза Вълев. Във филма участва една от най-големите звезди на сръбското кино - Милош Бикович. 

"Продукцията на "Южен вятър 2" е страшно мащабна. Направена със сериозно финансиране, актьорите са много големи звезди в Сърбия и Русия. Доколкото знам дебютът на Милош Бикович е при Никита Михалков преди десетина година", казва Вълев.

"За мое огромно учудване се оказа, че сериалът "Под прикритие" има огромен ресурс от фенове във Сърбия. Пред хотела ни идваха хора от Ниш и Белград, за да се снимат с нас и да поговорят", допълва актьорът.

"Милош е огромна звезда. Имаше стотици истерични деца, които пищяха под хотела, където живеехме", каза Вълев. Захари Бахаров и Асен Блатечки също са част от актьорския състав на филма. 

"Филмът е наистина много мащабен. В сравнение с нашите бюджети в България е доста скъп", разказва Вълев за продукцията, в която са се включили екипи от няколко държави. 

"Става въпрос за един пограничен конфликт, в който се замесват главните герои – Милош и Милодраг. От българска страна е една групировка, която работи по границата и се занимава с трафик на незаконни неща", разкрива Вълев. 

"Правил съм много романтични неща. Пътувал съм от единия край на света до другия заради жена. Напускал съм работата си заради любов, готов съм пак да го направя. Любовта е изразното средство на една човешка душа. Тя е това, което ни прави по-добри, тя е основен двигател. Дори и любовта към киното", споделя Вълев. 

Актьорът коментира и антиправителствените протести, които продължават вече над два месеца в България.

"На всички ни се иска промяната да дойде бързо, да дойде сега и веднага. Но ние трябва да работим за тази промяна по някакъв начин", казва Вълев.

"Подкрепям всеки човек, който има достойнството да излезе и да каже честно мнението си. Този конфликт не може да бъде разрешен с насилие. Защото после това насилие ще породи друг конфликт. Това е въпрос на дебат, въпрос на процес", допълва актьорът.

"Много е важно да бъдем разумни и рационални. Да знаем много точно какво искаме и как да го постигнем. Имам един голям приятел - Петър Стоянов, беше президент на България. Той така ми казваше така: Марианчо, нещата в живота стават с малки стъпки. И очевидно се оказва прав", споделя Вълев.

"Нека всеки се бори за това, в което вярва. Но нека всеки правилно избира начина, по който се бори", заявява той. 

Гостуването на Мариан Вълев, както и цялото предаване COOLt гледайте в сайта btvplus.bg >>