Ако щастието ви бяга, преразгледайте семейния бюджет. Изяснете за себе си дали разходите не превишават приходите ви. Често парите изтичат в скъпа козметика, нови играчки, модни дрехи и деликатесни храни и ако е така, намерете начин временно да влезете в нови рамки. Откажете се от идеята, че парите ще ви донесат мечтаното щастие. Парите не купуват смях, любов, приятелство, синовна любов, вътрешен мир.


Бъдете търпеливи, но не спирайте да мечтаете, за да привлечете това, което искате. Успехите винаги идват в момент, когато най-малко очакваме. Научете се да оценявате всичко, което е част от вашия живот и мечтите ви ще станат много по-стойностни. Не забравяйте, че положителната нагласа към живота и вдъхновените мисли винаги се материализират.

Оценявайте възможностите си, но не забравяйте да разберете какво може да подобрите във вашето поведение и взаимоотношенията с другите хора. Учете се от всички около вас дори на умението да бъдете щастливи. Това означава да развивате в себе си повече сърдечност, умение да изразявате признателност, да бъдете добри слушатели и дори как да посрещате провала си достойно.

Живейте без страх, без срам и без вина. Така животът ви ще бъде в пъти по-хубав и щастлив. Джим Рон е казал: „Щастието не трябва да бъде отлагано за бъдещите времена. Щастието трябва да се проектира за настоящето.”