Джони Деп се завръща в киното за първи път след скандала с бившата му съпруга Амбър Хърд, пише "Варайъти".

Той ще участва в исторически филм на френския режисьор Майвен, където ще се превъплъти в крал Луи XV, чието управление е едно от най-дългите в световната история (58 години).

Съобщава се, че снимките ще се проведат това лято в околностите на Париж - основно във Версайския дворец, бившата резиденция на френските монарси.

Майвен също ще изиграе една от ролите във филма - нейната героиня е графиня Жана Дюбари, последната любовница на Луи XV.

Напоследък Деп изпитваше трудности в кариерата. След като загуби делото си срещу таблоида „Сън“ през 2020 г., който го обвини в побой над Амбър Хърд, Джони беше принуден да откаже ролята на Гелерт Гринделвалд във филмовия франчайз „Фантастични животни във вселената на Хари Потър”.

Актьорът не бе поканен в други проекти. Според Деп той е бил бойкотиран в Холивуд, пише още БГНЕС.

Последният игрален филм с участието на актьора е The Great от 2020 г., в който се разобличана екологично престъпление в Япония.

Припомняме, че Амбър Хърд подаде молба за развод с Джони Деп през 2016 г., след което го обвини в домашно насилие. Деп отрече всички обвинения, двойката все още продължава да си изяснява отношенията в съда.