Джесика Алба е безспорен секссимвол и всеобща любимка. Това обаче не означава, че очарователното миньонче изпитва удоволствие от постоянния интерес към персоната й.

„Не обичам да бъда център на внимание”, споделя Джесика пред американското издание на списание „Elle”, което подготвя обширен материал за нея в предстоящия си декемврийски брой.

29-годишната актриса и майка на 2-годишна дъщеричка се определя като много срамежлива, но добавя, че благодарение на кариерата си е успяла да разчупи обвивката си на неуверено момиченце. „Когато участвам в комедия например, се отърсвам от всички задръжки и притеснения. Просто се отдавам на сцените и не ми пука за нищо”, обяснява Алба.

Красавицата очевидно вече се е отървала от предишните си страхове. Тя разказва откровено за миналото си, когато е изпитвала истински ужас от критики. „В началото на филмовата ми кариера приемах много лично всяка забележка или указание за играта ми. Слава Богу, вече се справих с този проблем”, споделя секссимволът.

Заедно с новооткритата си самоувереност, Алба вече не се съгласява на всякакви роли, а избира такива, които според нея си заслужават времето и усилията. „Всеки момент, който не прекарвам с детето си, е много труден за мен. Затова правя компромис само за смислени проекти. Когато бях готова да се върна на работа, седнах пред агентите ми и им заявих: От тук нататък ще работя само с най-добрите режисьори!.

Явно Джесика най-накрая е намерила истинското си аз – на любяща майка и сигурна в способностите си актриса. Желаем й успех както на екрана, така и в личния живот!